Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å møte nye mennesker. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med å møte andre folk. Hver gang noen venner spør meg om å bli med dem på noe blir jeg på en måte redd. Jeg synes at det er vanskelig å ta det valget. Skal jeg være med på den vennekvelden med folk jeg ikke kjenner fra før? Det er sånn ting jeg kan bli redd for å fundere lenge på. Hvis jeg bestemmer meg for å bli med går det alltid fint. Jeg har det alltid gøy og sånn men jeg blir alltid nervøs før. Jeg tror det er fordi jeg er redd for å komme opp i en situasjon hvor jeg må snakke med nye mennesker. Jeg er egentlig en utadvendt person og er veldig sosial. Hva kan jeg gjøre for å ikke være redd? Eller og litt mer F i hva som kommer til nå skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette ikke er noen god følelse for deg. Å være nervøs for å havne i sosiale settinger kan gjøre deg usikker - og jeg forstår at du vil gjøre noe med det. 

Det er nok ingen "kur" eller noe fasitsvar på hvordan du skal løse dette, men jeg har noen tanker du kan ta med deg på veien. 
Du skriver at det alltid går fint når du først sier ja, og at det i hovedsak er nervøsiteten i forveien som er vanskelig. Øvelse gjør mester, også når det kommer til slike ting. Mitt forslag til deg er å trene på å si ja. Hopp i det. Kanskje er det skummelt de to-tre-fire første gangene, men jeg tror det vil bli bedre med tiden. Vis deg selv at du fikser det og at du ikke har noe å være redd for.

Jeg legger ved noen artikler du kan ta en titt på.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser