Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg kan ha nonverbale lærevansker

Annet 16 år
 

Spørsmål

Håper sosial funksjonedsettelser går innenfor her. Har i alle år slitt med å forstå sosiale koder, lese kroppsspråk. Som lita har jeg slitt med språket og var sen på å snakke fullstendig. BUP trur jeg sliter med sosial angst og er paranoid på kroppsspråk, jeg vet at det ikke er sosial angst på grunn av at jeg kjenner meg selv best. Har opp gjennom årene vært mye innom HAB, PPT har hjulpet meg med språket og har senere vært inne i bildet for andre ting. Har blitt testet for asperger, ADD/ADHD og mange forskjellige ting via HAB, men ingen har funnet det jeg sliter med. Nå i det siste har jeg vært veldig deprimert og har lenge slit med dårlig og nedfor humør. For jeg vil være sosial, men får det ikke bare til. Sliter meg ut, gjør meg til et mobbeoffer osv.. Så jeg satte meg ned å leste litt, nonverbale lærevansker kom jeg over. Min mor er enig med meg at mye der stemmer på meg, kan det være en mulighet? Og hvordan er det med behandling i min alder? Burde jeg ta dette opp med psykologen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Du har vært i kontakt med mange hjelpeinstanser i ditt liv. Jeg håper du har opplevd at du har fått hjelp der!

Nå opplever du å være trist og lei og at du sliter deg ut. Du vil gjerne være sosial, men klarer ikke det.

Jeg vil absolutt anbefale deg å snakke med psykologen om det du har lest. Det finnes veldig mye og god informasjon om nonverbale lærevansker på nett. Det finnes også en egen forening for de med nonverbale lærevansker. Men det er viktig at fagpersoner snakker med deg om dette slik at du kan få helt klare og riktige svar på det du lurer på.

BUP vil kunne hjelpe deg å mestre utfordringene dine. PPT eller OT (oppfølgningstjenesten) vil også være sentral i utredningen av eventuelle nonverbale lærevansker. 

Hvis du fortsatt har en sak i PPT kan du ta det opp med dem raskt.

Så flott at du har snakket med mamma om dette, hun kan hjelpe deg å ta dette med de rette instansene.

Jeg håper du får hjelp til å løse utfordingen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser