Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min blir veldig annerledes når han drikker. Jeg føler at han blir en helt annen person når han er veldig full. Han blir både sint, hardhendt og skifter personlighet helt. Er dette en slags "sykdom" eller reaksjon som enkelte kan få av alkohol?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg hadde fest på nyttårsaften. Kjæresten min blir veldig annerledes når han drikker. Jeg føler at han blir en helt annen person når han er veldig full. Han blir både sint, hardhendt og skifter personlighet helt. Er dette en slags "sykdom" eller reaksjon som enkelte kan få av alkohol? En av de tingene som nemlig skjedde var at han hadde lagt seg i senga med meg, og når jeg våkna fikk jeg vite av veninna mi at han hadde gått til henne og prøvd å ha sex med henne. Prøvde å ta av henne trusa, og prøvde å ta penisen hans inni henne. Han hadde ikke stå, fordi han var såpass full (og han husker ingenting etter det, det er helt mørkt.) Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg vet ikke om jeg skal tilgi han, fordi han var så full. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere denne situasjonen. Det er 10% fraværsgrense på skolen, og jeg klarer ikke være der fordi hver gang jeg ser venninna mi gråter jeg. Jeg trenger hjelp til å løse dette problemet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slik at alle reagerer forskjellig når de drikker alkohol. Noen blir triste, noen blir veldig kosete og åpne, noen blir veldig sinte og utagerende.
Andre igjen blir filosoferende og vil diskutere, men veldig mange blir i godt humør, avslappet og lattermilde.
Dette handler om hvordan kroppen reagerer på alkoholen, men også hvordan man takler følelser og hva man har opplevd tidligere i livet. En annen faktor som spiller inn, er hvilke mengde alkohol kroppen tåler i forhold til hvor mye alkohol man inntar.
Du sier kjæresten din aggressiv og sint av å drikke. Når det er slik så bør han rett og slett redusere inntaket og lære seg å kjenne etter når han bør stoppe. Dette er noe han selv er ansvarlig for og har kontroll over dersom han vil.

Alle er ansvarlige for sine handler selv om man er påvirket av alkohol. Har han problemer med sinne, frustrasjon eller annet i hverdagen, så bør han styre unna de tingene som kan forsterke disse følelsene. 

Jeg skjønner godt at du blir lei deg og frustrert. Det kjæresten din gjør påvirker også din hverdag. Fylla er ingen unnskyldning for det man gjør med eller mot andre. Hvor vidt du skal tilgi han, er opp til deg å bestemme. Dersom du fortsatt ønsker å være i et forhold med han, så er dette et tema dere må ta opp og snakke om.
Da må du også tilgi han, og velge å legge dette bak dere. 
Først og fremst der det viktig at du tar vare på deg selv, og kjenner etter hva du vil videre. Din venninne har ingen skyld i denne saken, og du må derfor ikke la dette gå ut over henne.
Gå på skolen, snakke med henne, få støtte og hjelp til å stå i dette. Det er blant annet det man har venner for. 
Deretter må du snakke med kjæresten din og være tydelig på hva dette gjør med deg. Samtidig som han blir nødt til å ta et oppgjør med seg selv og sitt forhold til alkohol. 

Legger ved et par artikler som kan være til nytte.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser