Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg tom og kjenner ikke på noen følelser lengre. Hva skyldes det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 15 som generelt har det ganske Ok. Jeg har sliti veldig med angst osv før men ikke så mye nå lenger og det bekymrer meg egt litt fordi etter jeg ikke har så mye angst lenger har jeg heller ikke noen andre følelser, føler meg tom. Gråter aldri lenger selvom jeg vil, blir lzm ikke ordentlig glad blir ikke forelska lenger. Er lzm bare helt nøytral... Hva kan dette skyldes?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til Ung.no for å få hjelp.

Hvis jeg forstår deg rett  har du tidligere slitt med angst, men du har nå blitt bedre. Det som nå bekymrer deg er at du ikke kjenner så mye på andre følelser heller som sinne, tristhet eller forelskelse. 

Det som er flott er at du skriver at du generelt har det bra i livet. Når man har hatt angst er man vant til å kjenne på frykt og redsel. Dette er sterke følelser. Disse følelsene kan overskygge andre følelser.

Kanskje må du nå bli mer bevisst alle følelsene dine? Når var du glad sist? Når var du sint eller redd? Prøv å finn ut hvordan du reagerer i forskjellige situasjoner? Vær bevisst hva følelsene gjør med kroppen din. På den måten kan du bli kjent med hele spektret av følelser og hvordan du reagerer. 

Du skriver at du ikke har blitt forelsket på en stund. I noen perioder blir man ikke forelsket. Det kan være fordi at du ikke har møtt noen som du blir forelsket i. Du vil bli forelsket før eller senere. 

Du skriver at du føler deg tom. Jeg anbefaler deg å snakke med noen voksne du stoler på om dette. Hva med å ta kontakt med helsesøster på skolen? Kanskje dere sammen kan finne ut hva tomheten din skyldes? Det blir bare spekulasjoner å svare på hvorfor du føler deg tom for tiden.

Det som er sikkert er at du etterhvert vil både kjenne på ordentlig gladhet, tristhet eller forelskelse. 

Ikke sitt med dette alene. Ta kontakt med noen voskne du kan snakke om slik at du finner ut av hva dette skyldes. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser