Hopp til hovedinnholdet

Jeg er konstant trist, sliten og tom for energi, men hvorfor skulle det hjelpe å snakke om det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Er konstant trist og sliten. Eg kjenne ikkje gleda eg brukte å ha i meg, og er alltid matt. Eg har alltid vore energisk, så eg veit ikkje korleis eg kan snakke om dette til nokon. Eg er konstant tom for energi, å vil ikkje ut av huse meire. Har vore slik dei siste 3 månadane, å dette er heilt nytt for meg. Eg tenkte fyst at det bere var hormonar. Eg veit ikkje kva som feilar meg. Eg kjennar ikkje meg sjølv igjen og følar meg einsam, sjølv om eg er omringa av folk eg veit at er gla i meg. Eg vil ikkje ha det sånn her meir, men eg har ingen eg tørr å snakke med. Har aldri snakka med helsesøster og er ikkje personen folk ser for seg at skal gjere det heller. Har ingen fråver frå skulen, men eg følar eg er på eit brekkpunkt, og at eg i hovudet aldri eigentleg er til stede nokon plass. Vil bere få vekk denne følinga eg konstant ber på, og klompen som sett i halsen. Det er ikkje enkelt å greia ut om korleis eg har det, så kvifor skulle det hjelpe å snakke om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver inn til ung.no for å få hjelp. Du skriver at du er konstant trist og sliten og tom for energi. Det sier meg at du nå har det vondt og trenger hjelp for å få det bedre.

Ting vokser seg gjerne større når en holder det for seg selv. Det hjelper å snakke om hvordan man har det. Det kan også hende at du trenger behandling. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med din fastlege som kan vurdere hva dette skyldes. Hvis du synes det er vanskelig å fortelle hvordan du har det kan du vise hva du har skrevet inn til ung.no eller ta en skrinshot av det du har skrevet til oss. 

Din fastlege bør vurdere hva dette skyldes og du bør få hjelp slik at situasjon din blir bedre. 

Ikke sitt med dette alene. Det er hjelp å få, men da må fastlegen din få vite om hvordan du har det slik du kan få den rette hjelpen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser