Hopp til hovedinnholdet

Sliter med mange tanker, press på skolen og har ingen venner. 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 som overfylles av tanker... jeg føler jeg blir slitt ut i huet, er konstant sliten... jeg blir fysisk syk... har ikke felt en tåre siden jeg var 14. Jeg går på skolen hver eneste dag, er på toppen i klassen med karakterer, har ingen venner jeg stoler på, ingen venner jeg er med, ser jeg nye folk på skolen så ser jeg en gjeng med idioter som tar alt forgitt, de tar venner forgitt, familie forgitt, lærere forgitt, skolen forgitt og de får så mye uten å tenke over alt de har. Jeg blir så sinna, lei og skuffet... hodet sprenger av konkuranse for å nå linja jeg absolutt vil så indelig inn på, men som andre kanskje ikke har tenkt så nøye igjennom på... Det er vanskelig å forklare spesifikt hvordan svar jeg er ute etter, fordi jeg vet ikke helt selv. Men har fortalt litt av hva jeg har i hodet til "noen". Er ikke ute etter et svar som lyder at jeg får finne noen å snakke med, for hvordan kan jeg finne noen å snakke med når man ikke kan stole på noen i dette sirkuset?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg har ikke mange konkrete råd jeg kan gi deg her over nettet utover at du bør snakke med noen om det du sliter med av tanker i hodet, det presset du opplever på skolen og det at du føler at du ikke har noen venner. Dersom du snakker med noen, som f.eks helsesøster på skolen der du går, vil du få hjelp til å strukturere tankene dine, hjelp til å prioritere arbeidsoppgaver på skolen slik at du ikke opplever like stort press og hjelp til å få deg venner slik at du ikke føler deg så ensom. 

Jeg håper derfor du kan tvinge deg til å snakke med helsesøster, og jeg kan love deg at helsesøster er til å stole på. Kanskje problemer for deg er at du ikke klarer å stole på andre? Dersom det er slik vil helsesøster hjelp deg slik at du igjen tør å stole på andre og igjen klarer å være sosial med dine jevnaldrende. 

Snakk derfor med helsesøster og vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i ung.no. 

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser