Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler hele tiden at ingen bryr seg om meg. Jeg er konstant alene på rommet mitt. Enten sover jeg eller gråter. Jeg er også så drit lei av folkene rundt meg. Snakker allerede med helsesøster.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler hele tiden at ingen bryr seg om meg. Jeg er konstant alene på rommet mitt. Enten sover jeg eller gråter. Jeg er også så drit lei av folkene rundt meg. Snakker allerede med helsesøster. Det er også denne læreren jeg liker veldig godt og jeg har alltid lyst til å tilbringe tiden min med henne, klemme og sist med ikke minst kysse henne. Det verste er at dette går ikke fordi hun er eldre enn meg, og det er ikke snakk om noen år, men mange. Jeg vet det er normalt og alt det der i tillegg til at det er ulovlig å ha et forhold. Det har påvirket meg så mye at når det kommer til helgene er jeg bare helt knust og lengter etter å komme tilbake til skolen. Jeg sliter også med tanker om meg selv, kroppen blant annet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre. Det å snakke med HS hjelper meg ikke så mye, men jeg har funnet ut det å snakke med henne har hjulpet meg ettersom det var hun jeg kom ut til først. Hva skal jeg gjøre? Jeg er så lei av dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lett når du har en opplevelse av ensomhet og at ingen bryr seg om deg. Når jeg leser det du skriver, så ser jeg at du har personer rundt deg som ser deg og som bryr seg.
Du har kontakt med helsesøster og snakker med henne, og det er positivt. Det betyr at du har en du kan åpne deg for, som forstår deg og som kan være en godt støtte og hjelper for deg.
Selv om du føler at det ikke hjelper mye, så må du ikke slutte å snakke med helsesøster. 
For at helsesøster skal forstå hva du har behov for og hvordan hun kan hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at du er ærlig og forteller hva du tenker, føler og hvordan du egentlig har det. Det vil gjøre det lettere for henne å gi deg den hjelpen du har behov for.
Det er ikke alltid så lett å åpne seg, men du har allerede vært så tøff at du har kommet ut for henne. Det er en stort skritt å ta, og det viser at du har tillit til henne.
Vær tålmodig med både deg selv og den du snakker med, så går samtalen greiere når dere øver dere på å snakke sammen. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert.
Fortell om at du er lei folkene rundt det, at du sliter med følelser som får deg til å føle deg ensom. 
Det er ofte en stor lettelse i å få satt ord på slike følelser. 

Du sier du har en opplevelse av ensomhet og at ingen bryr seg om deg. Det å få nye venner og å komme ut av ensomhet kan være utfordrende og skremmende. Det betyr at du kanskje må ut av din komfortsone for å bli bedre kjent med andre. 

Vi er opptatt av å gjøre et godt inntrykk, og stiller ofte strenge og urimelig krav til oss selv. Noe som gjør det vanskeligere å åpne opp for nye vennskap. 

Kanskje har du noen tanker om hva slags venner du ønsker. Kanskje noen som har forståelse, lytter, har samme hobby, liker de samme tingene som det, har samme legning. Hva med å begynne på en fritidsaktivitet, det trenger ikke å være en idrett, men kanskje noe annet? Noe som får deg ut av huset, og gjør at du må være mer aktiv og tenke på andre ting enn det som gjør det trist og lei?

Det jeg vil at du skal gjøre, er å fortsette samtalene med helsesøster. Gi det en sjanse og forsøke å være åpne og ærlig på hvordan du har det, slik at helsesøster kan gi deg den støtten og hjelpen du trenger.

Jeg vil også tipse deg om Ungdomstelefonen som er Skeiv ungdom sin hjelpetelefon. Der kan du snakke anonymt og få støtte og råd.


Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser