Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å komme over eksen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg ble sammen med en fyr sommeren 2016, alt gikk veldig bra, men vi begge flyttet rundt høsten. Jeg ville ikke slå opp, mens han "ikke ville ha langdistanse igjen fordi det suger". Vi slutta derimot ikke å holde kontakten, noe som gjorde det å innse at vi ikke var sammen mye vanskeligere. Vi møttes igjen og vi oppførte oss som et par. Så finner jeg ut av at han flørter med og ser andre, vet ikke om han har ligget med de. Forstår at han har "full rett" siden vi ikke er sammen, men jeg følte meg veldig brukt og føler meg så dum som trodde han ville ha meg som kjæresten hans igjen selv om vi bor andre steder. (Han lovte ingenting,men...) Jeg sluttet å snakke med han nå, men det gjør så vondt. Det føles ut som om jeg aldri kommer videre, og jeg har vært singel i snart 6 måneder! Snakker med en fyr som vil på date,Men vet ikke om jeg er klar. En del av meg vil for å "glemme",men jeg gråter bare av tanken på å date en som ikke eksen. Påvirker psykisk helse og hverdag:hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Uff, dette hørtes ut som en kjip og vanskelig situasjon. Det er alltid tungt når et forhold tar slutt, spesielt om dere fremdeles hadde følelser for hverandre. Alle håndterer kjærlighetssorg forskjellig, med det beste du kan gjøre er nok å gi det tid. Det kan føles ut som om det alltid kommer til å være vondt, men tiden leger alle sår!

Til tross for at dere ikke var sammen lenge, tviler jeg ikke på at dere virkelig var forelsket. Men på grunn av det korte forholdet, er det ekstra vanskelig å ha et langdistanseforhold. Det virker også som at eksen din har gått litt videre, og dette er derfor noe du også burde prøve på, selv om det er svært tungt.

Selv om du føler at du ikke er klar for å begynne å date igjen, kan det faktisk hende at det vil hjelpe. Prøv å ikke sammenligne de du dater med eksen, men heller se på det som et nytt kapittel i livet. Det er alltid spennende å møte nye mennesker, og for alt du vet kan det jo lede deg til et nytt og bedre forhold. Men dette er selvfølgelig kun opp til deg! Ikke gjør noe om du selv føler at du ikke er klar.

Omgi også deg selv med mennesker du er glad i og som bryr seg om deg, både venner og familie. Snakk med dem, og fortell dem hvordan du har det. Du kan også prøve å finne noe å bedrive tiden med, for eksempel en ny hobby? Da vil du få tankene litt bort, og heller fokusere på andre ting. Da vil du nok etter hvert komme deg mer og mer videre.

Ung.no har også skrevet en artikkel om kjærlighetssorg, og hvordan man kan håndtere dette. Jeg linker den derfor til dette svaret, og jeg anbefaler deg virkelig å lese gjennom denne.

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser