Hopp til hovedinnholdet

Jente på 15 år som sliter med spising, kaster opp, har vont i magen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år som sliter litt med spising og jeg har spydd opp maten min ofte og ikke spist mye, det har oppstått sånn at jeg ikke får til å kaste opp lenger, en dag spiste jeg veldig mye og tenkte å kaste opp men det funket Ikke. Maten ville ikke opp, tre dager senere til i dag er magen min veldig oppblåst og har ofte vondt i magen, får heller ikke avført noe. Lurer bare på om hva det kommer av, er det noe galt med meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg skjønner godt at du er engstelig på grunn av det du forteller. Årsaken til plagene dine er nok at du kanskje holder på å utvikle en spiseforstyrrelse. Det er ikke ok at du kaster opp etter måltidene, og at det høres ut som du fremprovoserer denne oppkastingen.

Når du kaster opp, er det ikke bare maten du kvitter deg med, men også væske og nødvendige vitaminer, mineraler og salter som kroppen din trenger for å fungere normalt. Det at du nå har smerter i magen, at den er oppblåst og at du ikke har hatt avføring på 3 dager, henger alt sammen med spiseproblemene dine.

Jeg tror ikke det er noe galt med deg, og jeg tenker at plagene du beskriver vil gradvis forsvinne dersom du spiser normalt og lar være å kaste opp.

Kroppen din trenger minst 4 måltider om dagen i tillegg til et par liter væske for å kunne fungere godt.

Jeg vil sterkt anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen for å få hjelp. Du kan også snakke med foreldrene dine, en lærer du stoler på, eller gå på helsestasjon for ungdom. Det er viktig at du ber om hjelp for det kan være vanskelig å klare dette på egen hånd.

Håper du fikk svar på det du lurte på - ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser