Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg skal be om unnskyldning til familien til eks-kjæresten min, for hvordan jeg har oppført meg tidligere når jeg har ruset meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg var 15/16, møtte jeg en gutt på min alder, vi ble forelsket og sammen. Jeg hadde masse problemer i hjemmet, og med meg selv. Det var mye rus i nær familie, noe også jeg var på vei inn i. Kort fortalt så føler jeg at jeg dro denne gutten inn i masse dritt, selvom vi var to om å utforske rus sammen, så føler jeg at jeg har litt skyld i dette pga mine probl. Og familie bakgrunn. Jeg ble etterhvert nærmest hatet av hans familie, de var også "perfekte" iforhold til min. Til slutt tvang de oss fra hverandre og har ikke snakket sammen etter. Nå har jeg vært rus fri i snart 2 år. Men føler litt på samvittigheten og vil så gjerne si unnskyld til hans familie! Da jeg vet at dette gikk hardt inn på dem. Virkelig! Jeg har liksom ordnet skikkelig opp i livet mitt og vil videre. Men tenker ofte på å stikke innom og si unnskyld for ting jeg har sakt, og påført dem Men så vet jeg ikke om dette er noen god idé?? jeg hadde satt pris på det, men folk er jo forskjellige

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst syntes jeg det er veldig fint å høre at du har klart å bli rusfri!

Jeg skjønner godt at du fremdeles kanskje tenker på disse hendelsene og at du ønsker å avslutte det kapitelt på en måte. Jeg syntes også det høres ut som en god idé. Jeg tror det vil føles godt for deg og jeg tenker at de også vil sette pris på det. Det er sant som du sier at alle mennesker er forskjellig og det er selvsagt ikke godt å vite hvordan de vil reagere, men det er uansett en utelukkende positiv ting du forsøker å gjøre og derfor også absolutt verdt å gi et forsøk. Som sagt så er det nok også godt for deg å få en slags avslutning på noe som har vært vondt i livet ditt.

Jeg ønsker deg alt godt videre, lykke til!
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser