Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig forhold til mor Foreldre som trakkaserer

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Dette gjelder min mor, det har alltid vært en eller annen form for problemer på hjemmebane, dette har vært alt i fra at mine stesøsken ikke liker henne til alkohol og medikamenter som jeg og min bror mener har vært misbrukt uten at hun inrømmer det, hun tar aldri skyld for noe og hvis hun blir konfrontert med noe er der alltid noen andre sin feil eller så dreier hun diskusjonen over på noe annet, og hun spiller en offer rolle hvis det ikke fungerer, det har vært et selvmordsforsøk for et par år siden. Hun er flink til å få folk forbannet og nedbrutt for å så endre til den snille mor rollen, med generøsitet og positivitet, dermed kan hu bruke det senere. Jeg har et barn nå som jeg har latt ha kontakt med henne, gikk bra i starten og hun og pappa var hjelpsomme, men nå gar det gått over i krangling og de krever å se barnet, får hun et nei er samboeren min verdens verste person og dette har nå gått over i trakasering på sosiale medier

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Dette høres ut som en vanskelig situasjon. Mange familier har relasjonsproblemer. I noen tilfeller blir forholdet så vanskelig at en trenger hjelp utenfra.

Det er ikke godt å gi deg et klart svar på hva du skal gjøre i denne situasjonen. Jeg tenker det viktigste er at du, din samboer og barnet deres er trygge og lever godt sammen.

Du kan ikke ta ansvar for at din mor oppfører seg dårlig og er vanskelig. Har det nå som du sier gått over i trakkasering på sosiale medier er dette alvorlig og noe som bør tas tak i.

Som en start vil jeg råde deg til å kontakte familievernkontoret. Tjenesten er gratis og der kan du og din samboer får hjelp, råd og innspill i den situasjonen dere er i. Noen ganger er det nødvendig med ett utenforstående perspektiv slik at en får mer overblikk over situasjonen. Da blir det lettere å vite hva som bør gjøres og ikke.

Du kan kontakte familievernkontoret selv. Her finner du ditt nærmeste familievernkontor. Hvis du ønsker det, kan familievernet også etterhvert ta kontakt med din mor for å mekle, men kun om du ønsker det.

I verste fall må trakassering anmeldes. Dette er noe som du kan diskutere med familivernkontoret.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og vil ønske deg lykke til.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Syke foreldre
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om syke foreldre