Hopp til hovedinnholdet

Kan helsesøster på ungdomskolen ha ansvaret for meg når jeg begynner på videregående skole?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15, og har slitt med depresjon og sånn i flere år.. Orker ikke skrive så masse om det men jeg lurer på en ting. Nå går jeg på ungdomsskole og helsesøster og jeg har veldig god kontakt og snakker om alt, vi har blitt veldig nære men til høsten så skal jeg begynne på VGs og det er i en annen kommune, kan helsesøster fortsatt være helsesøster for meg da?? Liksom at hun har et ansvar for meg selv om jeg går på skole i en kommune halv time unna?? Fint om jeg får et grundig svar på dette takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Den helsesøstren du har nå kan ikke ha ansvaret for deg når du begynner på videregående skole. Hun har ansvaret for den ungdomskolen du nå går på og kan ikke fortsette med samtalene med deg. 

Det dere kan gjøre er at dere sammen tar kontakt med helsesøster på den skolen du skal starte på. Kanskje dere begge kan møte den nye helsesøsteren og du kan fortelle litt om deg selv. Da vet den nye helsesøsteren at hun skal ta kontakt med deg når du starter på skolen, og hva du sliter med. Hun vet også hva du og den helsesøsteren du nå har har jobbet med.

Selv om du nå kanskje ikke ser for deg at du klarer å få en god relasjon til noen andre kan det godt hende at du også får en god relasjon til den nye helsesøsteren. 

Gi det et forsøk så skal du se at du får hjelp når du begynner på den nye skolen også.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser