Hopp til hovedinnholdet

Urolig og nedfor, vil også slutte å snuse.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Det er vanskelig. Jeg vet ikke helt om p-piller har noe med dette å gjøre,men ja. Er det normalt å være så utrolig følsom og sånt når man bruker p-piller? Legen min sa at jeg måtte begynne med p-piller for å jevne ut mensen elns. Jeg har det vanskelig både hjemme og på skolen. Er trøtt hele tiden (sånn var det før ppiller også) jeg blir som en psykopat når en jeg ikke liker gjør noe meg eller familien min. Jeg vil alltid at alt skal være på min måte. Alt skal alltid være perfekt, ryddig og rent. Jeg har selvmordstanker ofte og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil få en psykolog men tørr ikke å spørre.. eller fortelle noen. Jeg snuser, og når noe skjer som jeg ikke liker så stapper jeg alt snusen jeg har i skjeften og vil bare dø. Jeg prøver å slutte, men alltid når jeg har kommet langt så er det alltid noe som skjer og jeg bare tar en snus og roer meg ned. Alltid! Alltid hvis jeg er stresset elns så tar jeg en snus .. har snusa siden vår 2016. Help, takk, hvis jeg får svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan nok hende at p-pillene har noe å gjøre med at du er mer nedfor og mer sårbar. Samtidig tenker jeg nok at dette ikke skyldes alle dine problemer og alt det du sliter med. Det kan nok absolutt høres ut som om du trenger noen å snakke med og noen som støtter deg litt. Du sier noe om at dine problemer skyldes både hjemmeforhold og skole. Jeg vet ikke om du har snakket med dine foreldre om dette, men det er nok absolutt det beste. Det at du snuser er nok også et resultat av at du er stresset og ikke klarer roe deg ned på andre måter. Jeg vil foreslå at du snakker med helsesøster på skolen din. Det kan hende dine problemer er av en slik karakter at du trenger hjelp også av andre, men det kan være en grei begynnelse hos helsesøster. Her vil du også kunne få hjelp til å komme videre, både til lege og psykolog om det er nødvendig. Samtidig er det viktig å huske på at ungdomstiden kan være turbulent med mange berg-og dalbaner og mye følelser. Likevel er det viktig å få hjelp dersom alt blir uhåndterlig og problemene bare blir større. Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser