Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på 15 år.
Jeg gråter ofte og sover utrolig dårlig. jeg har verdens beste kjæreste men jeg føler at jeg ikke setter nok pris på han, at jeg bare kjefter.
jeg har en konstant følelse av at jeg ikke er flink nok eller bra nok til noen ting og at alt jeg gjør bare er teit.

Mamma tok selvmord da jeg var 8 år og jeg går rundt med den følelsen av at det var min feil og ofte for det meg til å gråte..

før kuttet jeg meg selv men kjæresten min fikk meg til å slutte..

Hva er galt med meg? er jeg bare dum
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Du er ikke dum. Det å miste en av foreldrene sine er noe av det vanskeligste et barn kan oppleve. Det å miste sin mor på den måten du har gjort vil selvfølgelig gjøre noe med de som blir igjen. Det er heller ikke så uvanlig at det er kjærester som får de værste følelsene, da det er kanskje de man håper at tåler mest.

Jeg vet ikke om du har fått noen å snakke med etter dette skjedde eller i så fall hvordan det var, men kanskje hadde det vært en god ide å finne noen du kan snakke med om hvordan du har det og kanskje få hjelp ti å få litt bedre selvfølelse. Det skal ikke være nødvendig å gråte seg i søvn hele tiden.

Mange synes det er god hjelp i helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har ofte psykolog.Det er selvfølgelig også mulighet å ta kontakt med fastlegen for å få en henvisninmg til psykolog også. Det viktigste er at du finner noen som du kan stole på og som kan støtte og hjelpe deg. Det er viktig at kjæresten din kan få lov til å være bare kjæresten din også.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Må du betale egenandel hos psykolog?