Hopp til hovedinnholdet

Mamma og stefaren min kjefter masse på meg, og jeg klarer ikke kontrolerer sinnet mitt. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma og stefaren min beskylder meg for masse dritt og kommer alltid med noe piss og si og nå klarer jeg ikke mer de har knust meg jeg har ikke kontroll over sinne mitt lenger så hver gang de kommer med noe piss og si til meg klikker alt for meg jeg ser bare svart og kalller de for drittsekker og når jeg har roa meg ned kommer mamma og kjefter på meg for og rope til de og da blir jeg bare sintere for det er de som kalte meg verdens jævligste unge å masse annet dritt og hun lurer på hvorfor jeg blir sint så jeg har 2 spm hvordan få de til og slutte og hvordan kan jeg få kontroll over tempramange mitt har prøvd og snakke med de om det = kjeft lærer og Helsesøster = blir ikke trodd de tror bare det er et rop om oppmerksomhet pappa kan jeg ikke dra til for han er en voldilg dritt jeg har planer om å aldri se igjen for han slo meg siden jeg var 1 og sa at det er min feil at mamma skilte seg med han

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Situasjonen du beskriver hjemme  er det viktig å gjøre noe med. Dere har kommet inn i et negativt mønster med krangling og kjefting. Dere vil nok trenge hjelp av noen for å prate mer ordentlig sammen og for å få et bedre forhold til hverandre.  Sånn som du har det nå antar jeg at dette går ut over prestasjonene dine på skolen og humøret ditt ellers også.

Det finnes familiesentre og /eller familiekontor i mange kommuner. Her kan dere får hjelp til å prate sammen og jeg vil tro du kan finne noen  som kan gi deg støtte på hva du trenger fra de voksne i din familie.  Blir du møtt på en annen måte av din mor og stefar, vil jeg tro at du vil merke dette på ditt temperament. Det kan i tillegg være at du trenger samtaler for egen del,for å prate om hvordan det er å være deg eller få hjelp til hvordan du kan få mer kontroll over temperamentet ditt. Familiesenter og familiekontor kan ha samtaler hver for seg med ungdom og foreldre og familien samlet.  

Du kan også ta kontakt med barnevernet i kommunen. De kan også gi ulikt type hjelp til både deg og foreldrene dine. Dersom du trenger hjelp til å komme i kontakt med de rette hjelperne i din kommune anbefaler jeg deg å høre med helsesøster om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser