Hopp til hovedinnholdet

Trist og lei meg.  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Føler ikke at jeg har noen grunn til det. Men er så lei meg og trist konstant. Deler sjeldent ting om meg selv til andre, men i år har jeg virkelig prøvd. Har noen gode venner men de inviterer sjeldent meg på noe, det er jeg som inviterer dem.De blir med en sjelden gang. På skolen kan det hende at jeg er alene, alene selv om det er mange rundt. Trives ikke akkurat rundt folk som baksnakker andre, men siden jeg ikke klarer å si ifra, forsvinner jeg sporløst. Det er ingen som legger merke til det uansett.Tenker altfor mye, men klarer ikke å kontrollere det. Det har hendt at det har blitt så mye at det har resultert i noen angstanfall. Savner bare å ha en god venn som alltid er der for meg, og som faktisk vil være med meg. Er så tom innvendig, tårene renner, men føler ingenting.Har ingen grunn til å være som jeg er, har prøvd å endre meg til det bedre men er så vanskelig. Føler meg verdiløs. Veit ikke hva jeg kan gjøre.Hvordan kan vennene mine like meg bedre?Hva er det jeg må endre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du beskriver kan likne på det å være deprimert. Du skriver ikke hvor lenge du har hatt det slik. Om du har hatt det slik over flere måneder, vil jeg råde deg til å kontakte lege eller helsestasjon for ungdom. Du vil der kunne få hjelp til å snakke med lege eller helsesøster og også kunne få en kartlegging for om du er deprimert eller om det er andre ting. Det kan høres ut som om du trenger hjelp for å komme videre. Lykke til. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser