Hopp til hovedinnholdet

Føler meg bare tom

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg føler jeg overdriver, men jeg vet bare ikke lengre.Jeg føler jeg irriterer folk hele tiden, har nesten ingen sosiale antenner og jeg kan ikke få/beholde venner. Jeg er irriterende og rar på en dårlig måte.Jeg hater meg selv. samtidig som jeg føler jeg overdriver. Av og til vil jeg bare forsvinne, men jeg vet ikke. Folk med depresjon føler seg "i det minste" trist, jeg føler meg tom. Har gjort dette lenge nå. Jeg føler ingenting lengre. Det eneste jeg "kan" føle er fysisk smerte, sult, skyldfølelse, en følelse som får meg til å føle meg rar på en negativ måte i brystet og armene, og tom.Jeg har følt det sånn her siden litt før niende klasse. Klarer heller ikke fokusere på ting, og er dårlig på ting. Hater det og hater meg selv. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Vil gå til helsesøster, eller i det minste snakke med noen, men stoler ikke på noen på den måten, og igjen føler jeg at jeg overdriver og bare vil ha oppmerksomhet. Jeg har aldri selvskadet da, er redd for at noen ser det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De følelsene du beskriver og den beskrivelsen du opplever, kan veldig godt høres ut som en depresjon. Du sier at deprimerte i alle fall føler en tristhet, men slik er det nok ofte ikke. En depresjon er nettopp de samme symptomene du beskriver som tomhet, irritabel, ukonsentrert og vanskelig å være tilstede i hverdagen. Jeg tenker at det vil være viktig at du oppsøker helsesøster slik som du nevner. Du trenger ikke være redd for å ikke bli tatt alvorlig, det vil du helt klart bli. Jeg tenker ikke at du overdriver dette, du bør få hjelp. Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser