Hopp til hovedinnholdet

liker ikke å få klemmer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spør ikke for meg selv men for venninnen min. Hun føler seg så ukomfortabel og blir på en måte sint på seg selv angående dette men sånn hær er det: Hun får en ekkel følelse når andre gir henne klemmer, og sånn kropskontakt, men ikke sånn intim kontakt. Hun liker å gi klemmer selv men ikke få tilbake, og det er sånn at når andre klemmer henne får hun en ubehagelig og ekkel følelse. På grunn av dette blir hun sint på seg selv og føler at det er noe galt med henne. Så det jeg da lurer på er om dette er normalt? Og om det er noen måte å hjelpe henne på? Noe hun kan gjøre eller jeg? Er det andre som har det sånn også? Jeg tenker at det er psykisk da, men om det er noe å gjøre med det uten å gå til profesjonell hjelp for hun føler ikke at det er viktig og vill lage noe stort av det. Hilsen en litt bekymret venninne

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Takk for at du skriver til ung.no!
Det er fint at du tar opp dette på vegne av venninna di. Hun liker å klemme, men liker ikke å bli klemt selv. Det er ikke noe galt med henne om hun kjenner det slik. Hun liker bare å ha kontroll på når og hvem hun skal klemme og liker ikke at andre kommer innenfor "komfortsonen" hennes uten at hun selv kan kontrollere det og ha et ord med i laget. Dette tror jeg er noe veldig mange kjenner på i da siden vi har for vane(uvane) lett å klemme andre. Det kan være fordi det er personer hun ikke har denne nære relasjonen til hun tenker skal til for å klemmes eller det kan være hun tenker det ikke er greit å klemme akkurat her og nå.
Dette er noe hun selv må få bestemme og sette grenser for, tenker jeg og heller ikke noe hun trenger å gå i terapi for. Vi er alle forskjellige og hun må få bestemme hva som er det riktige for henne ut fra det hun kjenner på.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser