Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei meg hele tiden, har lite venner, trives ikke med kroppen min og vil bare dø. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er lei meg hele tiden og alt jeg gjør er et strev. Jeg hadde venner på ungdomsskolen men alle de har fått kjærester eller bare er lei av meg. Jeg er veldig ensom og to av mine beste venner har forlatt meg fordi jeg ble for mye, jeg var så lei meg og prøvde å ta li et mitt at de gikk lei. Jeg prøver å slanke meg og gå ned i vekt og spise mindre eller ingenting.g men det går ikke. Alt med skolen er slit og det har vært sånn i to år. Jeg hater meg selv, jeg fortsetter og legge på meg mer og mer selvom jeg spiser det samme. Min største frykt er at noen skal vite hva jeg veier,men sidem jeg er anonym her går det bra. Jeg er 161 høy og veier 51/52 jeg har alltid veid 48/49 men etter jul så jeg vet ikke. Mamma sier det er former osv. Men jeg må spy hver gang jeg ser meg selv. Jeg jar prøvd alt for å dø ingenting funker. Jeg viø bare sovne og aldri våkne, jeg vil ja fred jeg hater livet mitt.å snakke med noen går ikke, helsesøster sier hun ikke skal si det til noen også ringer de hjem osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så trist å høre at du sliter så mye med hvordan du har det. Du har prøvd å ta ditt eget liv, har selvmordstanker, lite venner og sliter med kropp og selvfølelsen.

Selv om du ikke vil snakke med noen, anbefaler jeg på det sterkeste at du gjør det. Ikke gi opp! Ofte blir ting verre hvis man holder det for seg selv. Når man er dypt fortvilet og opplever at livet er vondt og vanskelig er det forståelig at du har tanker om bare å gi opp og dø. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker er en tanke og ønsker om å slippe å streve og slite med tristhet, tunge og vanskelige ting i livet ditt. Når du får hjelp og støtte, og situasjon blir bedre, vil du også få lyst til å leve. Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring som varer over lengre tid.

 

 

Du er ei slank og normalvektig jente og bør overhode ikke gå ned i vekt.Du føler og tenker at du er langt større enn du egentlig er. Det er viktig å være klar over at det handler om en følelse. Virkeligheten samsvarer ikke alltid med følelsen når det gjelder vekt og egen oppfatning av kroppen. Jeg tenker at det er viktig å presisere at tynnhet ikke er det samme som å bli lykkelig eller fornøyd med seg selv. Det er mange måter man kan øke fornøydheten med seg selv, og man er ikke nødt til å bli supertynn eller mager for å komme dit. Jenter og gutter som slanker seg veldig tynne blir som regel ikke lykkelige eller får bedre selvfølelse, de blir tynne men sliter svært ofte fortsatt med negative tanker om seg selv, og mange av disse utvikler en spiseforstyrrelse som er en alvorlig psykisk lidelse!

 

Hva med å snakke med noen du stoler på? Det kan være familie, lærer, sosialærer eller helsesøster på skolen?

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14-20.

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell noen voksne om hvordan du har det og hva du sliter med.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser