Hopp til hovedinnholdet

Hun blir kritisert av jenter på skolen, de lager løgner og snakker stygt til henne.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år. Jeg har en en fantastisk kjæreste, jeg er godt likt, har gode karakterer og har ikke noe problemer med meg selv. Men på skolen er det en gjeng med jenter som kommenterer og kritiserer meg uansett hva jeg gjør. De lager opp løgner om meg og går rundt på skolen med de. De baksnakker meg rett foran meg slik at jeg skal høre det. Dette sliter på meg, jeg blir så sur! Foreldrene mine er skilt og forstår meg ikke, de bare reagerer med å bli oppgitte når jwg snakker om hvordan jeg har det. Jeg blir sur hjemme pga dette og lager ikke noe god stemning. Jeg går alltid rundt med en klump imaget for jeg føler jeg blir vurdert og kritisert på alle kanter, alltid. Hva gjør jwg for å bli kvitt denne forferdelige følelsen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (18)

Takk for at du skriver til ung.no.

Slik du beskriver hverdagen din på skolen, er ikke bra. Det er ikke riktig at du skal bli kritisert, baksnakket og oppleve løgner om deg. Dette må gjøres noe med! Jeg skjønner at du blir sur og ikke har det så bra på skolen. At dette gjør noe med humøret ditt hjemme er veldig forståelig. Noe sånt vil jo påvirke deg en god del.

Det er synd at du føler at dine foreldre ikke hører deg og forstår deg. Det viktigste du kan gjøre i en slik situasjon er å snakke med en voksen. Kan du snakke med noen på skolen om hvordan de andre jentene er mot deg?

Å bli baksnakket og sterkt kritisert kan være en form for mobbing. Det er vanskelig å vite om det er det, ut i fra det du skriver, men uansett er dette ubehagelig for deg og da MÅ skolen gjøre noe med det. Kan du snakke med en lærer du har tillit til, rådgiver eller helsesøster? Alle disse har god kunnskap om dette og kan hjelpe deg. Du har rett på et trygt og godt læringsmiljø på skolen. Slik du beskriver hverdagen din, er ikke dette trygt og godt. Da må skolen ta grep.

Jeg tenker også at det vil være bra for deg å snakke med helsesøster om hvordan du opplever dette, slik at du får gitt ord til dine tanker og følelser og sortert disse litt. Det vil også hjelpe deg videre.

Jeg legger ved noen artikler jeg råder deg til å lese.

Lykke til og ta vare på deg selv!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser