Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke å få venner 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har ingen venner og er for sjenert så jeg klarer ikke og få venner! jeg har en kjæreste og når hun er ute med venner og sånne ting blir jeg sjalu og humøret bøir dårlig så det blir dårlig stemning mellom oss, hva kan jeg gjøee?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du føler at du ikke har noen venner! Jeg tror nok at du har mange rundt deg, som er glad i deg, og som ser på deg som en venn. Hvis du har lyst til å bli bedre kjent med noen, og ta kontakt med de, så klarer du det også :-) Under er en lenke om vennskap, som jeg håper kan være til hjelp. Når det kommer til at du blir sjalu, så synes jeg at du skal prøve å snakke med kjæresten din om dette, og fortelle hva du egentlig føler. Snakk gjerne også med en annen venn, foreldre eller noen andre du stoler på! Det er alltid deilig, og kanskje du også får noen gode tips til hva du kan gjøre av de :-) 


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser