Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å miste matlyst av angst?

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei.
Jeg er sliter med angst.Har gjort det siden femte klasse og har hadde to lange gose perioder. Det ble "bra" fra sjette også fikk jeg tilbakefall i åttende.Så hadde jeg en god periode fra niende til nå.Når jeg begynnte på vgs. var det ganske bra fram til for en månde siden. Men j nå har jeg fått en lærer som forstår meg som både har migren(sliter med det også) og som har hatt angst. Jeg blir ikke mobbet lengre. HAr blitt mobbet i ni laaaaaaaange år.men lever:D og nå skal jeg til homeopat og få hjelp og jeg går jevnlig til helsesøter. men jeg lurer på en ting; er det vanlig og gå ned i vekt når man har angt og miste matlyst? jeg har nemlig gått ned fire kilo i løpet av to tre uker:S
anonym92.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som om du har funnet måter å mestre angsten din, og at du ikke mister motet av at du kan få tilbakefall fra tid til annen. Det er bra at du har så god støtte i læreren din og du snakker med helsesøster. Det er veldig lurt av deg å benytte deg av den støtten du kan få. Jeg lurer på om du rett og slett er ganske god til å ta vare på deg selv.

Du lurer på det med vekten, og om det er normalt å miste matlyst i de periodene du sliter med angst. Det korte svaret er ja. Du sier at du har blitt mobbet gjennom mange år, og da kan den delen av hjernen som er ansvarlig for følelser bli "skvetten" - det kan være at den lett kommer i alarmberedskap når det for eksempel er endringer i livet ditt. Når kroppen settes i alarmberedskap så blir en del vanlige funksjoner nedprioritert - å spise er ikke så viktig når man er i akutt fare (eller når kroppen tror at man er i akutt fare). Både ved angst, depresjon eller vanlig "stress" er det ganske vanlig å miste matlysten. Da kan noen rase ned noen kilo. I slike perioder kan det være lurt å ta fornuften til hjelp og minne seg om at man bør spise selv om man ikke har lyst. Å holde fast på vanlige rytmer, og sørge for å spise til tross for manglende matlyst kan være viktig særlig i perioder der man ikke har det bra.

Vennlig hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Hva er den seksuelle lavalderen i Norge?