Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sosial angst og trenger hjelp.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hva kan jeg gjøre? Jeg sliter med angst, depresjon og slikt... Jeg elsker å være med mennesker, men har sosial angst så vil hjem med engang men likevel så vil jeg ikke hjem... Jeg tør ikke så mye mere lenger, men må gjøre det likevel og jeg har en kompis jeg snakker med ang dette men jeg klarer ikke så mye mere... jeg trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du kontakter Ung.no. Jeg forstår at du ønsker hjelp om angsten din er så stor at den hindrer deg i gjøre det du synes er hyggelig og godt for deg. Derfor er det bra at du ønsker hjelp til å komme deg ut av angsten. 

Mange unge synes det er vanskelig å takle vonde følelser og går litt for lenge med vanskene sine før de oppsøker hjelp. En kan synes det er flaut eller vanskelig å snakke om det som plagere en og vil helst klare seg selv. Men da er det først og fremst viktig å forstå at det hjelper å snakke med noen og det viktigste er at en tar kontakt med noen som en stoler på. 

Andre rundt deg som ønsker å hjelpe deg, er ikke tankelesere, derfor vil de trenge din hjelp til å forstå hva som kan være den beste hjelpen for deg. Derfor er det viktig at du er så ærlig som mulig å forteller om dine tanker og følelser og hva du tenker kan være den beste hjelpen for deg. Hvis du synes det er litt vanskelig å snakke, kan det være en ide å skrive ned dine tanker på forhånd og la din terapeut få lese det.

Ta derfor kontakt med fastlegen din eller helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Her kan dere sammen finne ut hva som vil være den beste hjelpen for deg. 

Jeg anbefaler deg også å sjekke ut disse nettsidene: selvhjelp.no og mental helses hjelpetelefon for å se om dette kan være noe for deg.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser