Hopp til hovedinnholdet

Foreldre som er sinte, sure og kjefter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er så lei av at det alltid er jeg som skal bli kjeftet kraftig på hver dag Flere ganger for dagen. Mamam er så sur og kjeftete på meg hele tiden for det siste. Hun har kjeftet på meg så mye at jeg har villet gitt opp livet mitt. På lørdag begynte det, jeg kuttet meg selv to ganger og siste gangen endte jeg opp med og dekke hele vasken på badet med blod som randt ned fra hendene mine. Hun kjefter på meg hver eneste dag. Det er alltid noe JEG har gjort, noe JEG har sagt eller noe JEG ikke gidder og ta alvorlig osv. Gidder ikke spsie lengre og det har vert son i en del år nå. Mamam blir bare mer og mer sur. Hun er egt bare snill, men kjefter altfor mye på meg for ingenting. Nå vil jeg bare dø. Hva er vitsen med og leve vist jeg bare får kjeft uansett hva jeg gjør? Det er alltid pappa som skal "trøste meg" men han er også mye sint på meg. Orker bare ikke mere. Den eneste som ikke kjefter på meg er kjæresten min, men han får jeg ikke vert med hver uke en gang. Vil bare dø. Gir opp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål! Så bra du tar kontakt med ung.no

Mange unge opplever vanskelige foreldre. Det å få kjeft ofte, gjør at man kan bli veldig lei seg og da kan livet bli vanskelig. Noen ganger oppleves det å få kjeft som veldig urettferdig. Foreldre er som andre, de kan ha gode sider og dårlige sider.

Jeg tenker det er viktig at du får hjelp til å løse situasjonen du er i, slik at du får et bedre forhold til din mor. Jeg tror en av grunnene til at din mor kjefter, er fordi hun er redd for at du skal skade deg alvorlig, om du driver med selvskading. Hun er nok bekymret og kanskje hun ikke helt vet hvordan hun skal takle denne situasjonen.

Det er bra du kan snakke litt med faren din og at du har støtte i kjæresten din. Det å ha noen i livet som bryr seg er viktig.

 

Når det gjelder din situasjon tenker jeg det er viktig at du tar en prat med foreldrene dine. Selv om din mor fort blir sint og kjefter, kan det tenkes at hun vil forstå deg, om du forklarer at du blir veldig lei deg pga måten hun behandler deg på. Kanskje du først kan ta dette opp med faren din, og så kan dere sammen ta dette opp med moren din?

Tenker du at det blir for vanskelig kan du få hjelp og råd hos helsesøster på skolen. Snakk gjerne med helsesøster og forklar situasjonen din. Om du vil kan nok også få helsesøster til å snakke med foreldrene dine, men dette bestemmer du selv.

Noen ganger kan det være vanskelig å snakke med foreldre. Går det så langt at du tenker at situasjonen er håpløs, at det ikke er noe som nytter, er det ett tegn på at situasjonen er vanskelig og at dere (du og dine foreldre) kan trenge hjelp av andre til å få til endring. Personer du kan snakke med om dette er f.eks helsesøster, en sosiallærer eller andre som du stoler på.

Jeg legger ved noen artikler i forhold til det å ha foreldre som ikke forstår. Jeg legger også ved en artikkel om selvskading, om hva du kan gjøre for å få det bedre med deg selv. Kanskje du finner noen tips i artikkelen som du tenker kan hjelpe.

Jeg vil ønske deg lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold