Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg så utrolig rar for tiden. Kjenner på en måte ingen glede eller sorg. Har vondt i hodet i blant, er svimmel, trøtt og er egentlig generelt bare utrolig sliten. Føler meg også ganske stresset i blant. Ler ikke like mye som jeg pleier å gjøre. Kjenner bare ikke meg selv igjen. Kjenner meg veldig igjen i symptomene på stress og jernmangel, men vet jo ikke sikkert hva det kan være. Overtenker også mye for tiden.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg så utrolig rar for tiden. Kjenner på en måte ingen glede eller sorg. Har vondt i hodet i blant, er svimmel, trøtt og er egentlig generelt bare utrolig sliten. Føler meg også ganske stresset i blant. Ler ikke like mye som jeg pleier å gjøre. Kjenner bare ikke meg selv igjen. Kjenner meg veldig igjen i symptomene på stress og jernmangel, men vet jo ikke sikkert hva det kan være. Overtenker også mye for tiden. Har lenge slitt med sosial angst/selektiv mutisme, og pleide å gå til psykolog for det. Det hjalp veldig, og nå er det sånn at jeg klarer meg selv. Bor på hybel nå, og deler kjøkken og bad med to andre. Kjenner ikke de spesielt godt, og tror det er litt av grunnen til stresset iallefall. Jeg trener og rir, så er ganske aktiv. I tillegg går jeg sisteåret på vgs, som jeg tar over to år nå. Alt går bedre enn før, men samtidig føler jeg meg så utrolig rar. Skal snakke med mamma om dette, men har dere likevel noen tips til hva det kan være og hva jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung. Ut i fra det du forteller om deg selv, så vil jeg anbefale deg å ta en tur til lege å gjøre en sjekk. Det kan være flere årsaker til at du er svimmel, sliten og trett. En av dem er lave jernlagre. 
Du er en jente som tenker mye, og blir bekymret. Istedenfor å ha det slik, bør du få sjekket ut dette, og slippe å bekymre deg unødig.

I tillegg til det fysiske kan også psykisk stress påvirke deg og gi symptomer som de du nevner. Det siste året på videregående kan være krevende. Du skal heller ikke se bort i fra at forhold rundt det å bo på hybel, dele kjøkken og bad, gjør sitt til at du kjenner på stress.
Du kjenner det selv best, og når du opplever at dette er noe annet enn det du tidligere har kjent på kroppen, så er det viktig å få gjort en sjekk hos lege.
Snakk med moren din, slik at du får noen tanker og ta gjerne en prat med helsesøster på skolen din. Helsesøster kan være en god støtte og hjelper for deg der du er.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser