Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min reagerte med sinne da jeg fortalte om mine tidligere psykiske vansker, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hatt problemer med selvskading og selvmordstanker før som jeg har kommet over Nå, og nylig fortalte jeg dette til kjæresten. Han reagerte veldig sterkt og ble kjempesint og sa ting som at "det kan hende jeg slår deg" eller lignende. Jeg har aldri sett ham så sint før, og vi har hatt det veldig fint sammen helt til nå. Jeg fortalte ham om at jeg ble skremt av oppførselen Hans, men han har ikke beklaget enda. Jeg har sagt unnskyld for at jeg skremte ham, og han ser ut til å roet seg ned for nå. Hva skal jeg gjøre, har veldig liten lyst til å dra fra ham.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. Så bra at du tok mot til deg og fortalte om din fortid. Å kunne snakke sammen om vanskelige ting er vel kanskje hva en kan forvente av et forhold? En skal ha mulighet til å kunne være åpen om seg selv og sine tanker og føle seg trygg på hverandre. Men dette krever litt øvelse og kan være utfordrende.

Samtidig er det også viktig å tåle hverandres følelser. Det er greit å bli sint når en er redd og det er ikke farlig. Vær rause med hverandre, tilgi og tillat hverandre å gjøre feil eller ikke reagere som forventet hver gang.

For hvorfor tror du at kjæresten din ble sint? En blir ofte sint når en er redd, og det ser jeg at du har forstått også. For du har sagt unnskyld for at du skremte ham. Det viser at du forstår hans følelser og det er bra.

At han har begynt å roe seg viser også at han kanskje har fått andre tanker som gjør at han nå tenker seg om. Kanskje du bare skal la ham ta inn over seg det han har fått vite og ikke forvente at han skal si unnskyld til deg?

Å kunne snakke sammen om vanskelige ting er ikke alltid så lett, derfor er det bra at dere øver dere sammen. Ta den tiden dere trenger og se ting litt an. 

Hvis du har tanker og bekymringer som du synes det er vanskelig å snakke med kjæresten din om, kan det være lurt å snakke med noen andre. Da anbefaler jeg deg å ta en prat med helsesøster på skolen din.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse