Hopp til hovedinnholdet

Hver gang jeg er hos helsesøster eller snakker med en lærer jeg stoler på om det jeg føler og problemene mine så har jeg så utrolig lyst til å begynne å gråte, men kroppen min tillater meg ikke å gråte. Det føles ut som at jeg ikke får lov til å gråte fordi andre har det verre, men samtidig så har jeg lov til å gråte hvis jeg føler for det. Men som sagt er problemet at kroppen min tillater det ikke og jeg får da ikke til å gråte.Hvorfor er det slik?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann. Hver gang jeg er hos helsesøster eller snakker med en lærer jeg stoler på om det jeg føler og problemene mine så har jeg så utrolig lyst til å begynne å gråte, men kroppen min tillater meg ikke å gråte. Det føles ut som at jeg ikke får lov til å gråte fordi andre har det verre, men samtidig så har jeg lov til å gråte hvis jeg føler for det. Men som sagt er problemet at kroppen min tillater det ikke og jeg får da ikke til å gråte.. Når jeg er alene gråter jeg helt fint, men ikke forran andre. Jeg gråt en gang i timen og norsklæreren spurte om det gikk bra og spurte om jeg ville snakke. Da vi skulle snakke hadde jeg fortsatt lyst til å gråte, men da fikk jeg ikke til fordi kroppen min tillatte det ikke selv om den gjorde det i timen. Hva kan det skyldes?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Det du opplever er det nok mange som kjenner seg igjen i. Det er ikke alltid så lett å slippe følelsene løs og la tårene renne. Når du snakker med lærer, helsesøster eller andre du har tillit til, så kan det være at du blir litt opp tatt av å være "flink jente", og ikke viser for mye av følelsene dine. Det er ikke kroppen din som ikke tillater deg å gråte, men du selv. Tankene og følelsene dine. Mange er veldig strenge med seg selv, og tillater ikke seg selv å vise slike følelser overfor andre.
Det kan oppleves skremmende å virkelig slippe seg løs, og la det stå til. Kanskje er du redd for hva de skal si eller hvordan de skal reagerer på at du gråter.
Det er lettere å la tårene komme når du er for deg selv. Da føler du deg trygg, kan kan gi slipp på det som ellers hindrer deg i å la gråten komme.

Kanskje kan du si noe om dette til helsesøster. Forteller at du føler du vil gråte, men ikke får det til. Det kan være godt bare å sette ord på det.
Jeg kan forsikre deg om at både helsesøster og læreren du snakker med ikke vil ha problemer med å takle det hvis du skulle begynne å gråte.
Det er naturlig og normalt å gråte hvis man er veldig lei seg.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser