Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om hodepine

Jente 15 år
 

Spørsmål

Det siste året har jeg hatt mye vondt i hodet. Jeg har vondt hele tiden men smerten går bare opp og ned (blir bare bedre og verre). Det begynte med at jeg bare hadde litt vondt og ble av og til litt svimmel. Nå er det blitt så ille at jeg har vondt hele tiden. Jeg har hatt 3 skikkelig anfall med svimmelhet og kvalme. Jeg har vært hos legen flere ganger, tatt MANGE blodprøver, tatt mr og fått masse forskjellig tabletter, uten at det har hjulpet noen ting (begynner faktisk å tro at jeg får overdose av hvor mange tabletter jeg tar hver dag). Jeg tar smertestillende av og til men det er heller ikke til stor hjelp. Jeg har mast om en spesialist fordi fastlegen min ikke finner ut av det, så det kan godt være jeg får time ho en. Jeg lurer altså på hvorfor dette skjer med meg og hva det er? Spesielt fordi jeg bare er 15? Jeg har det veldig bra akkurat nå på skolen og alt mulig, men i fjor så var det mye som skjedde(krangel og drama) som jeg ble veldig sliten av. Så kan dette være psykisk?-Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om man har veldig kraftig hodepine, eller har det veldig ofte, bør man få det sjekket hos lege. Det har du gjort. Og det er jo bra at man (heldigvis!) ikke har funnet noe galt. 

Så skjønner jeg likevel at det ikke er noe kjekt å gå med hodepine, og ikke vite hva det kommer av. Det er bra at/om legen din henviser deg videre, da får du vite mer, og forhåpentligvis bli mer beroliget.

Det er vanlig å ha hodepine av og til, og som regel er dette helt ufarlig. Men mange blir bekymret og frykter alvorlig sykdom. Da er det godt å få dette sjekket, som du har gjort.

Det kan være mange (ufarlige) årsaker til hodepine, som stress, stive muskler, psykiske belastninger osv. Dersom man ikke finner noe galt på undersøkelser, er det lurt å tenke over om det er noe en sliter med, som kan gi hodepinen. 

Når du forteller om mye "drama" i fjor, tenker jeg at dette godt kan ha utløst hodepinen. Da kan det hjelpe å snakke ut om det, gjerne med lege eller helsesøster. Og en bør prøve å få slappet av og hentet seg innigjen så godt som mulig.

Men jeg kan ikke si deg sikkert hva som er årsaken hos deg, uten å ha undersøkt deg selv. Så dersom hodepinen blir verre/ikke går over, bør din fastlege følge dette videre.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse