Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler ikke noe

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! For snart et år siden mistet jeg moren min, som jeg hadde et fantastisk godt forhold til. Vi fikk, tre dager før dødsdatoen, vite at hun mest sannsynligvis ikke ville overleve. Jeg gråt så 3 dager i strekk, ba til en gud jeg ikke tror på og var rett og slett desperat. Jeg gråt mens jeg holdt hun i hånden da legene skrudde av maskinene, men idet en av legene sa "Nå er hun død" så sluttet det, helt vanvittig brått. Jeg har kun grått én gang etter det, pga. en drøm om henne. Problemet nå er at jeg ikke lenger føler noe. Jeg blir ikke forelsket, sjalu, oppgitt, trist. (Merk: Jeg kunne begynne å gråte av en fin sang før) Jeg er liksom enten "glad" eller sint, og det er det. Hva skjedde med meg? Kommer det til å en dag smelle skikkelig? Burde jeg prate med noen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å vite akkurat hva som skjedde med deg, men jeg kan si hvordan jeg tenker. Du fikk så kort tid til å forberede deg at du finn et sjokk. Den sterke reaksjonen som du så opplevde kan ha gjort at "bremsene" har blitt satt på for å beskytte deg og at denne reaksjonen så har fortsatt. Da holdes reaksjoner på avstand for å beskytte deg, men prisen du da betaler er at alle følelser blir avkuttet. En slik beskyttelse er enten automatisk, eller så må en hele tiden bruke energi på å skyve unna. Uansett, dersom dette er forklaringen så blir det viktig å gå mere nær tapet, åpne opp følelseskanalene igjen. Det tror jeg du best gjør sammen med en som vet en del om sorg. Jeg foreslår at du spør fastlegen din om han eller hun vet om noen med slik kunnskap nær der du bor.


Du kan også selv forsiktig begynne å åpne opp ved å se på bilder, skrive om hva du savner mest og "våge" å gå nær tanker og følelser som nå er litt avstengt. Du kan benytte skrivemetoder. Jeg har skrevet mer om det og også laget en liten video som du finner ved å trykke her

 

Jeg håper dette kan være til hjelp for deg

 

Vennlig hilsen fra

Atle

 

 

Atle Dyregrov (psykolog)

 

Senter for Krisepsykologi i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser