Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg ikke har noen venner. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg føler jeg ikke har noen venner. Jeg har følt meg ensom lenge, men så fant jeg en venninne som hadde det likt som meg. Vi ble veldig fort gode venner. Vi gikk på forskjellige skoler, men snakket hver eneste dag. Pga grunner, byttet hun til min skole. Jeg ble selvfølgelig veldig glad, men så gikk det nedover. Hun ble bedre venn med en av mine nærmeste venner, og jeg føler de glemmer meg. Jeg går hele tiden bak gruppen når stien er for liten, jeg er den som ikke blir sett eller hørt, og når jeg først prøver å stå opp, blir alle sure på meg. Alle vennene mine til nå,føles det ut som om forlater meg, og jeg føler meg helt alene. Det er veldig tungt å føle at alle forlater meg, og jeg vil bare ha en venn som er der, og som vil være med meg. Jeg er kjedelig, og prøver alt for hardt. Tror at det er noe av grunnen. Jeg hater meg selv, og det er egentlig ingen grunn til at de burde like meg heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Det høres ut som du har det vanskelig nå og det er fint at du tar kontakt her for råd og støtte. Det er vondt å føle seg utenfor, forlatt og alene. Jeg skal forsøke å hjelpe deg litt på vei. 

Du skriver at du har følt deg ensom lenge og ble veldig glad da du fikk en ny venninne, som etter hvert startet på din skole. Jeg forstår fra hva du skriver at det ikke har blitt slik du håpet. Hun har blitt venninne med en av dine nærmeste og du føler deg utenfor og føler deg ikke sett eller hørt. 

Jeg lurer på om du har snakket med henne om hvordan du føler det nå? Slik du beskriver det, så har dere vært gode venner en stund og tidligere snakket hver dag. Jeg vil anta at dere kjenner hverandre ganske godt og at dere to har et fint vennskap, som tåler en prat om hvordan dere har det sammen og med andre. Det kan jo være at hun ikke kjenner til hvordan du har det nå og at du er redd for å miste henne. 

Jeg vil også råde deg til å søke til sosialfaglig rådgiver eller helsesøster på skolen din for en prat om hva du strever med. De vet mye om det å streve med å passe inn, få nye venner og holde på vennskap og føle seg alene. 

Jeg har lagt ved noen artikler, som du kanskje kan ha nytte av å lese.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser