Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lenge slitt med søvnløshet, men nå klarer jeg ikke å slutte å sove.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge slitt med søvnløshet, og har pleid å sove i omtrent 3-4 timer hver natt. Jeg har gått på litt forskjellig av sovepiller, og har sovet så og si normalt i en uke eller to. Nå derimot, klarer jeg ikke slutte å sove. Jeg legger meg gjerne klokken 8, og står opp halv 8 før skolen. Jeg er så trøtt at jeg nesten sovner i timene, og sliter med å holde meg våken. Med en gang jeg kommer hjem fra skolen sovner jeg. Så sovner jeg igjen til kvelden uten noen som helst problemer. Hva skyldes dette? Og kan det ha noen tilknytning til depresjon eller vallergan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for spørsmålet ditt.
Du forteller at du har slitt med søvn over lengre tid, og sovet lite. Nå opplever du det motsatte, og du sliter med å holde deg våken.
Dette har nok sammenheng med at du har startet med Vallergan. Det er ikke uvanlig å oppleve hangover dagen etter. Det vil si at effekten av Vallergan henger i ut over dagen, og du føler deg trøtt og kan slite med å holde det våken. Som regel er dette noe som vil gå over etter en tids bruk.
Dersom det ikke bedrer seg, bør du ta det opp med legen din, og eventuelt finne noe annet som kan hjelpe deg.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser