Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun sliter med angst.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er litt usikker på om jeg har angst eller ikke, så eg søkte opp en liste om symptomene, de sier det er 3 veier. 1)striated muscle. 2)smooth muscle. 3)cognitive disruption. dette e dt som står under striated muscle: -muscle tension(har ryggskade pga det) -chest pain -other aches and pains -increased heartbeat -sighing -sweating -disrupted sleep(vansligvis ikke, men hele den siste uken eller 2) -shakiness(mest når eg får annfall) -exhaustion -blushing -hot flashes or chills -pins-and-needles sensation *tight stomach er det eneste på listen jeg ikke har, eller når jeg blir nervøs eller lei meg etc så får eg litt vondt i magen og litt kvalm. alle de jeg har skrevt med - er de symptomene jeg har og har stortsett alle symptomene. på torsdagen på skolen fikk jeg et angst annfall og dagen etterpå slet jeg med symptomene og stresset en del. meste parten av de symptomene har jeg bare når jeg er nervøs, stresset eller når jeg får annfall. har eg angst eller ikke? hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra de symptomene du beskriver å slite med så kan det minne en del om angst. Jeg kan dessverre ikke diagnostisere deg her så jeg råder deg derfor til å snakke med fastlegen din om det du sliter med. Vis gjerne legen din det du har skrevet her til oss i ung.no. Legen din vil ta deg på alvor og sørge for at du får den hjelpen du har behov for. Legen din kan f.eks henvise deg videre til utredning og behandling hos en psykolog på BUP. Hvem som er legen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Siden du er over 16 år kan du selv ta kontakt med legen din. Timer hos lege og psykolog er gratis fram til du er 18 år.

Jeg legger ved en artikkel om angst som jeg tror du kan ha nytte av å lese.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser