Hopp til hovedinnholdet

En gutt var forelsket i meg, men da likte jeg han ikke tilbake. Nå er jeg usikker på om jeg faktisk liker han tilbake. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

For å fortelle en lang og komplisert historie kort og enkelt: I ca et år har jeg snakket mye med en gutt, han begynte å like meg og jeg likte ikke han, prøvde derfor hele tiden å hinte til at jeg ikke var interessert og det tok lang tid men til slutt tok han hintet. Dette er noen måneder siden nå, men vi snakker enda mye. Og nå er jeg så innmari usikker på om jeg liker han? Vil liksom snakke med han hele tiden, og liker å være sammen med han, tenker ofte slik "åå skulle ønske han var her" og jeg stoler masse på han, men samtidig irriterer jeg meg sååå mye over han, han sier så mye teit og er så utrolig teit av og til. Vi krangler/diskuterer en del, og jeg er egentlig en person som så og si aldri krangler og diskuterer med folk. Men han klarer bare å irritere meg så mye! Og han er også litt inneslutted og nesten "redd". Jeg er helt motsatt og lengter etter å oppleve nye ting, men han tørr ikke å gjøre nye ting liksom.Trenger en som vil gjøre det med meg så vet ikke om vi passer så bra

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Dette kan være vanskelig, for uansett om du liker han tilbake eller ikke så er det litt dumt, fordi han har jo nå akseptert at du ikke likte han tilbake. Så hvis du finner ut at du liker han nå så må du fortelle han det, og håpe han fortsatt liker deg tilbake og vil at dere skal prøve på noe mer enn et vennskap. 

Men om du liker han eller ikke? Det virker veldig som om du liker han, bare utifra det du skrev her. 

Det at du tenker mye på han, og vil ha han med deg når det skjer ting, og det at du stoler masse på han, er alle tegn på at du kan ha fått følelser for han. Men det er ikke nødvendigvis fordi du liker han/ er forelsket, men kanskje bare fordi du har blitt veldig glad i han som en venn. Det må du kjenne godt etter på før du sier noe eller ikke sier noe til han, fordi det er det bare du som kan svare på, det om du liker han på en romantisk måte eller ikke.  

Og det at dere krangler ofte trenger ikke nødvendigvis bety at dere ikke passer sammen, men kan også bety at dere utfordrer hverandre og dytter hverandre til å se ting fra forskjellige perspektiver, hvilket kan være en utrolig bra ting! Så lenge det ikke blir så mye krangling at det blir slitsomt så er det nok en grei ting det.

Du må bare kjenne etter på om du faktisk kunne forestilt deg et bra forhold med denne gutten, og så kjenne etter på om du faktisk vil det også. Så tar du alt etter det. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser