Hopp til hovedinnholdet

Sliten og deppa i første klasse på videregående skole.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går første år på videregående. Jeg har slitt med depresjon i nesten 2år. Når jeg er på skolen er live helt jævelig! Jeg føler meg sliten, lei meg, trøtt og jeg klare ikke å konsentrere meg på oppgavene jeg skal gjør. Før sov jeg etter skolen, men nå prøver jeg å la være. Jeg har også snakket med foreldrene mine om dette, men de tar meg aldri seriøst. For et halvt år siden sa jeg til foreldrene min at jeg var for sliten til å gå på skolen en dag. Da begynt faren min å klikka på meg og sa at jeg ikke får lov til å bo hjemme hvis jeg ikke går på skolen. Han sa også at alt ikke handler om meg. Han ser også veldig ned på det å være deprimert. Han jobber også hele dagen, bortsett fra når han går på ishockey med broren min og følge broren min nesten hver dag på ishockey trening. Han bryr seg aldri om meg, han bryr seg mer om broren min sin ishockey karriere selv om han bare er 12år. Så det jeg spør om er, hva skal jeg gjøre? Er det greit av foreldrene mine å bare late som ingen ting?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no

Det høres ikke greit ut. Alle elever på  videregående skoler kan få hjelp fra  Pedagogisk psykologisk tjeneste (P.P.T) Der er det ansatt psykologer som kan hjelpe deg med din depresjon. Du kan søke dit selv gjennom skolens hjemmeside. Der står det OT, P.P.T Trykker du på den finner du et henvisningskjema. Du kan og få hjelp til å fylle ut skjemaet hos helsesøster eller rådgiver på din skole. De har taushetsplikt og du kan søke P.P.T uten at foreldrene dine behøver å få vite at du får hjelp derfra.Med en depresjon som har vart i 2 år kan det være fint å få ordnet opp i. 

Det er ikke uvanlig at elever i første klasse på videregående er trøtte og sliten. . Ofte er videregående en ny større skole og mange nye lærere og elever. Det kan og være tegn på depresjon. Anbefaler at du får det avklart med en henvisning til P.P.t. 

Du har og mulighet til å kontakte helsesøster eller rådgiver på skolen for  samtale om hvordan du har det hjemme. De kan kalle inn foreldrene dine og ta en prat om hvordan du opplever hjemmesituasjonen din.Dere har og mulighet til å ha samtaler slik at du kan få hjelp til å sette ord på det du synes er vanskelig hjemme.

Jeg har lagt med 10 tips om hvordan du kan snakke med foreldrene dine. Det er og en artikkel om hvilke plikter foreldrene har overfor deg.

Lykke til

 

Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser