Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dele det jeg tenker med andre

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, lenge nå har jeg drevet på med å skrive ned alt som foregår oppe i hodet mitt. Har fått ekstremt mye positiv tilbakemelding fra både lærere, medelever, venner og familie. Forrige uke valgte jeg å lese opp noe av det jeg har skrevet foran hele trinnet mitt. (Fikk avtalt dette med lærer og rektor) For å prøve å dele min "historie" da. For å oppnå en forståelse blant mine medelever for hvorfor jeg er som jeg er. Hvorfor jeg får litt ekstra hjelp og hvorfor jeg er mindre på skolen enn det man burde og hvorfor jeg stadig vekk griner eller ikke har det bra. Jeg syns det var på tide å være åpen om at jeg sliter, åpen om at jeg har det vondt. Mest av alt gjorde jeg dette fordi jeg vet det er mange, mange som sliter. Jeg vil bare vise dem at de ikke er alene. At det finnes hjelp, at det alltid er håp for deg som sliter og at selv i de tøffeste tidene vil det gå bedre. Nå vil jeg "videreutvikle" dette. Hvordan kunne jeg fått delt og fått det her fram for flere ungdommer? Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du ønsker å være åpen for å hjelpe andre. Jeg foreslår at du sammen med foreldrene dine lager en liten plan for hva du har lyst å dele. Det kan kanskje være lurt å være litt tilbakeholden nå i starten pga alderen din f.eks. Det du legger ut på f.eks. nett nå får du ikke fjernet sånn uten videre senere. 

Om du finner en mellomting der du deler noe kan du f.eks. starte en blogg hvor du skriver innlegg om ting du har opplevd, ting du tenker, du kan kommentere ting som foregår nå - både i ditt liv, i Norge og i verden. 

Lykke til! Og som sagt, snakk med foreldrene dine, og kanskje spør en lærer om hjelp. 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Publisere egne tekster

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser