Hopp til hovedinnholdet

Finnes spøkelser?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år og lurer veldig mye på spøkelser fordi jeg har opplevd dette hjemme. Alltid når jeg er alene hjemme. Jeg sier det til foreldrene mine og søstrene, men de sier at jeg bare tuller og sånt. De hører ikke på meg. Jeg lurer på om spøkelser fortsatt finnes eller om det er en myte. Jeg har sett på nettet at det er vitenskapelig sett at man tror på spøkelser. Er det riktig? Vær gang når jeg er alene hjemme så pleier "noen" å slukke av lyset og gjøre skumle ting. Pluss å ta noen ting som er viktig. Jeg vil vite om spøkelser, masse ting, fordi jeg vet eksakt ikke noe. En gang når jeg var på badet og pusset tenna så var det "noen" som tok på meg på nakken, jeg kjente det faktisk. En venn av meg har også opplevd det. Hun har opplevd at "noen" gikk på henne når hun sov. Og noen klær som ligger på gulvet. Og en katt som kom nærmere. Jeg vil vite konkrete informasjon om spøkelser. Håper jeg får det. Jeg syntes at spøkelser er litt irriterende

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg vet ikke om det finnes spøkelser eller gjenferd. Noen tror på det, mens andre gjør det ikke. Det finnes mange ulike oppfatninger om det finnes spøkelser, gjenferd og demoner. Det har du sikkert lagt merke til. Et sted kan det stå at det er vitenskapelig bevist, et annet sted, at det ikke finnes. Jeg kjenner ikke til noen bevis som bekrefter at slike fenomener finnes. Hadde det vært vitenskapelig bevist, hadde vi visst det. Jeg har ikke møtt noen gjenferd eller spøkelser, og tror vel egentlig ikke at de finnes i virkeligheten.

Jeg har heller aldri hørt om noen som har blitt skadet av et spøkelse eller gjenferd, så du behøver ikke å gå rundt å bekymre deg for at det skal komme til å skje deg noe.

Jeg tenker at kanskje kan du snakke med foreldrene dine igjen om dette slik at de forstå at du mener dette. Kanskje dere kan sammen finne noen løsninger.

Samtidig kan du kanskje øve deg på noe du kan gjøre når du føler at spøkelsene kommer, for eksempel å synge eller snakke høyt med deg selv. Forsøk ut og se hva som fungerer best for deg. Det viktigste er å snakke med foreldrene dine og vite at det alltid er noen du kan snakke med om dette. Ofte gir det en trygghet i seg selv. 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser