Hopp til hovedinnholdet

På ferie stirret badevaktene på puppene mine, og nå har jeg vondt i magen og føler meg kvalm hver gang jeg tenker på det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg var på ferie i vinterferien og jeg var i Danmark,på et badeland. Jeg følte at det var ekelt hver gang jeg gikk på badelandet fordi det var to badevakter som stirret på puppene min og jeg har ikke sakt det til noen bortsett fra bestevennen min og jeg er får sånn ekle følse hver gang jeg tenker på Danmark. Jeg har kjæreste men er redd for å si det fordi jeg vet ikke om han kommer til å bli sur, og jeg vet ikke hvordan jeg kan snakke med noen om det. Jeg var i Danmark med en venn av moren min og jeg viste ikke om jeg skulle si et eller ikke. Jeg har vondt i magen og føler meg kvalm hver gang jeg tenker på det og jeg liker det ikke. Bestevennen min sier at jeg kommer til å slutte å tenke på det fort men jeg har ikke stoppet å tenke på det og jeg liker det ikke. Jeg syntes det var veldig ekelt av badevaktene, de var sånn ca 18-29 år. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme meg over det, det verste er at jeg skal dit kanskje i påske ferien.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg at du syns episoden på ferie i Danmark var ubehagelig, og du tenker fremdeles på det. Jeg forstår at det er vanskelig for deg.

At noen stirrer på deg kan oppleves veldig ubehagelig og ekkelt. Så lenge du får vondt i magen og kvalm når du tenker på det, så syns jeg du skal snakke med noen om det for å klare og komme over det. Gjennom samtale kan du sette ord på tanker og følelser du har rundt at de stirret på deg. Det hjelper ofte å snakke med noen, og derfor er det dumt at du skal gå rundt å holde det inni deg. Når det gjelder kjæresten din, så har du ikke gjort noe galt i situasjonen. Du var på badeland og opplevde at noen stirret på deg. Han vil nok forstå at dette ikke er din skyld. Jeg syns du skal snakke med noen du stoler på, kanskje du kan si det til moren din? Eller så kan du snakke med helsesøster på skolen eller læreren din om det.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser