Hopp til hovedinnholdet

Overdose Paracet eller Ibux

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er det mulig å dø av overdose på Paracet eller Ibux? Liksom hvis jeg spiser en hel pakke på en gang? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Store doser av Paracet og/eller Ibux kan absolutt gi dødelig skade, særlig på nyrer og lever, men også hjertet kan skades av særlig Ibux i store doser. Hvert år dør mange pasienter av for store doser Paracet, men dødsfallet skjer ikke momentant, siden leverskaden bruker dager og uker på å komme frem. 

Jeg tenker dessuten at selvmord ikke er løsningen på det du sliter med i livet ditt. Jeg vet ikke hvorfor du tenker på og planlegger selvmord, men jeg kan tenke meg at du har det veldig vanskelig i dag og ikke ser noen annen løsning. Det jeg vil si til deg, og som jeg håper at du kan tro på, er at det finnes alltid løsninger! Mange som forsøker å ta selvmord gjør det fordi de sliter med noe de ikke kan finne en løsning på, og selvmord blir derfor en siste utvei. Selvmordstanker og tanker om at du ønsker å dø, er på en måte tanker og ønsker om å slippe og måtte streve og slite med tunge ting i livet ditt. Dette er forskjellig fra å virkelig ville begå selvmord og dø fra livet.  Hvis du får hjelp og støtte slik at du får det bedre, så får du lyst til å leve videre og selvmordstankene forsvinner.

Ofte kan mennesker se på selvmordstanker som en befriende tanke fordi det kan anses som en flukt fra problemene sine mens man sliter psykisk.  Å forhindre at folk tar sitt eget liv er psykiatriens oppgave.  Dette er for å gi folk sjansen til å se annerledes på livet når den vanskeligste perioden er over.

Ikke gå alene med alle disse tankene. Snakk med noen om det du sliter med og tenker på. Mitt råd er at du forsøker å snakke med helsesøster på skolen der du går. Hvis du synes det er vanskelig å sette ord på det du sliter med kan du vise helsesøster (eller andre voksne du stoler på, f.eks en lærer) det du har skrevet her til oss i ung.no. Du kan også ta kontakt med fastlegen din. Hvem som er legen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Men siden du er under 16 år må du snakke med dine foreldre før du kan få time hos legen din.

Det er slik at alle problemer vokser seg større og verre jo mer du holder dem for deg selv og grubler alene.  Derfor er det beste rådet jeg kan gi deg at du skaffer deg hjelp og støtte til å forandre situasjonen slik at du i framtiden kan glede deg over livet og ha det bra.

For å bli forstått og få riktig hjelp er det nødvendig at du er helt ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det til de som skal hjelpe deg. Mange som har det slik som deg synes det er vanskelig eller flaut å snakke om problemene sine eller de håper å bli sett, forstått og at noen skal skjønne hva de sliter med og tilby hjelp og støtte. Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert.

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf.nr. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag - fredag kl. 14-20.

 

Vennlig hilsen legen og psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser