Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen å snakke med, ingen venner og synes livet er dritt. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har det skikkelig dårlig. Eg stoler ikkje på noen og eg har på ein måte ingen å snakke med. Eg vil ha noen å sei alle hemmelighetene mine og dele mye hemmeligt. Men eg kan ikkje eg stoler ikkje på nokon og eg har bare ein venn men eg stoler ikkje på ho. Ho sier ingenting til meg bare til andre derfor stoler eg ikkje på ho. Eg føler at eg trenger å få alt det eg føler og tenker ut men eg har ingen å snakke med som vil forstå. Eg føler meg dritt fordi eg har ingen ekte venner fordi andre liker meg ikkje fordi eg er annerledes fordi eg ikkje er Norsk og at eg ikkje er fra Norge. Eg er alltid aleine heime mens andre har det gøy i lag. Den vennen eg har er jeg med fordi det er ingen som gidder å vere med meg. Eg tror hk er med meg bare fordi ho er betre enn meg og at ho skal se betre ut. Eg føler at livet er bare dritt. Alle de norske har store flotte hus og klær som de vil men det har ikkje eg fordi familien har ikkje så mykje penger for å kjøpe det eg ønsker meg. Takk på føre hand

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med Ung.no. Det er lurt å finne noen å snakke med når man har mye vanskelig å tenke på. Jeg kan ikke ta bort det som er vanskelig i livet ditt, men ejg kan gi deg noen tips om noen du kan kontakte. Kanskje du må lete litt før du finner noen som passer for deg? Så ikke gi deg selv om du kommer i kontakt med noen du ikke vil prate mer med.

For å bli forstått og få riktig hjelp er det nødvendig at du er helt ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det til de som skal hjelpe deg. Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert. Vær tålmodig med både deg selv og hjelperen, så går samtalen greiere når dere øver dere på å snakke sammen.

Dessverre er det ikke slik at foreldre, helsesøster, lærere, leger, psykologer, venner eller andre mennesker kan gjette hvordan andre har det. Alle hjelpere er avhengige av å få informasjon fra den som trenger hjelp. Jo mer og bedre informasjon du gir om deg selv og det du sliter med, jo mer nyttig og bedre hjelp får du tilgang til. Du kan begynne med å vise det du har skrevet her til de som skal hjelpe deg. Eller du kan skrive noe mer detaljert som dagboksnotater o.l. Slikt skriftlig materiale er til god nytte for hjelperen som skal sette seg inn i din situasjon.

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14:00 - 20:00.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge: telefonnummer 116111. Åpent kl. 15:00 - 08:00 (når barneverntjenesten har stengt). Døgnåpen telefon i helgene. Og du kan ta kontakt med barneombudet: Ring 22993950. Åpent kl. 09:00 - 15:00. På nett: barneombudet.no

Lykke til videre. Håper du får det bedre snart. Jeg legger også ved noen artikler om de temaene du tar opp. Kanskje du finner noen tips som passer for deg der?

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser