Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har tvangstanker og jeg vil gjerne hjelpe henne

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem med damå mi. Hu har hat tavgstsnker før jeg blei sammen med hun. Hun går ikke på skolen å jeg vet ikke hvorfor, hun sier alt det ikke er noe. Hun ligger hele å såver. Jeg vil gjerne hjelpe jeg er veldig glad i hun. Å jeg ønsker å få hun på skole sånn att hun kan få en utdanning. Når jeg snakker med hun om dette så blir hun bare sur på meg. Hun sier hun vil få nye venenr. Men hun kommer jo aldirg på skolen. Jeg er velg redd for at jeg skal friste hun for jeg ikke klarer å hjelpe hun til å bli frisk. Å jeg skal ta hun med til psykolog. Hun er 17 snart 18 så er veldig redd for fremtiden våres

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, gutt 16 år!

Du er en god gutt som gjerne vil hjelpe kjæresten din slik at hun kan få det bedre!

Jeg forstår godt at du bekymrer deg for henne. Hun kommer ikke på skolen og hun ligger bare hjemme. Hun blir også sur når du sier at du vil hjelpe henne. 

Det er ikke lett å hjelpe noen som ikke vil bli hjulpet. Det virker på meg som at hun ikke vil ta imot hjelp fra deg og ikke forstår at du er veldig bekymret.

Det er ikke sikkert det blir så lett å få henne til psykolog, det høres ikke ut som at hun vil det. For å komme til en psykolog må fastlegen hennes skrive en henvisning. Det betyr at det første dere må gjøre er å gå til fastlegen hennes. 

Du kan også ta henne med til helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom der dere bor. 

Det er veldig bra at du vil hjelpe henne, men du må passe på deg selv også. Du kan ikke hjelpe henne å bli frisk, det må noen andre gjøre. Men du kan være en støttende og god kjæreste, som du allerede er. 

Jeg tror at det kunne vært godt for deg å snakke med noen om dette også. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Det kan være godt å dele disse tingene med noen. Kanskje helsesøster kan dra på besøk hjemme hos kjæresten din? Helsesøster kan uansett lytte til deg og hjelpe deg og finne ut av hva som kan være lurt å gjøre. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser