Hopp til hovedinnholdet

Sliter med en del depressive symptomer, og er redd for at hun vil få avslag dersom hun søker seg på nytt inn til DPS.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig trist og lei meg. Har opplevd både overgrep, mobbing og omsorgssvikt i min barndom, men dette er ikke noe jeg har bearbeidet med psykologer da jeg ikke orker å snakke om det. Jeg har fått litt ulike diagnoser gjennom årene, blant annet PTSD, ADHD, prepsykotiske symptomer (hallusinasjoner, paranoiditet), spiseforstyrrelser og emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Problemet mitt er at jeg ikke er så mottakelig for psykoterapeutiske intervensjoner for tiden, jeg er for sliten og umotivert som har gjort til at jeg har blitt avsluttet på DPS, med en "avtale" om at jeg skal søke på nytt igjen om 1/2 - 1 år. Jeg kommer meg ikke opp av sengen og må avlyse alle avtaler, jeg kaster opp maten daglig, sover ikke om nettene og kutter meg med barberblad i huden. Jeg tror kanskje jeg hadde godt av en innleggelse for å komme meg på beina igjen, da de har ulike aktiviteter, faste måltider og døgnrytme, samt at jeg kunne trengt litt omsorg. Men jeg er redd de gir meg avslag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det jeg leser her at du sliter med mange depressive symptomer for tiden. Du nevner her blant annet at du ikke kommer deg opp av sengen, at du skader deg selv, sliter med søvnen osv. Dette tenker jeg at du MÅ få hjelp til å komme deg ut av, og jeg håper og anbefaler deg derfor til å snakke med fastlegen din om det du sliter med. Slik at legen din kan sørge for at du får et nytt tilbud på DPS, enten poliklinisk eller i form av en innleggelse på sengepost.

Ikke gå alene med alt det du sliter med! Snakk med legen din og vis gjerne legen din det du har skrevet her til oss i ung.no.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser