Hopp til hovedinnholdet

Er det noen måte å komme over selvmordstanker?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vil ta selvmord. Ingen bryr seg om meg.. vennene mine svarer ikke på meldingene mine, inviterer meg aldri med på noe. Jeg mistet en venn i dag siden en av hennes venner er exen min og jeg begynte å baksnakke med han. Jeg er lei meg hele tiden, og vil ikke egentlig leve mer. Er det noen måte å komme meg over disse tankene? Vil ikke dø, men jeg gråter ofte om kvelden når jeg skal legge meg og jeg har vondt hele tiden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes hjelp for deg! Det høres ut som du har det veldig vanskelig nå, sånn skal du ikke ha det. Jeg synes det er godt du har tatt deg selv på alvor ved å ta kontakt her. Bra! Du skal ikke være alene når du er så lei deg og har det vondt hele tiden.

Jeg vil be deg om å ta kontakt med en voksen, som du har tillit til. Enten om det er foreldrene dine, en tante eller onkel, besteforeldre, eller om du har et godt forhold til kontaktlæreren din. Dersom det blir vanskelig, så finnes det helsesøster og/eller sosialfaglig lærer på skolen din. Disse har god erfaring med å snakke med ungdom som har det vanskelig og kan hjelpe deg med å klare å sette ord på tankene og følelsene dine og hjelpe deg videre, slik at du får det bedre med deg selv.

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111. Det er gratis og du kan være anonym.

Jeg legger ved noen artikler, som jeg ber deg ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser