Hopp til hovedinnholdet

Var mye med en gutt som gjorde livssituasjonen min bedre, men nå har han gått videre med andre jenter. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

, hei jeg er ei jente på 14, å en del ting har skjedd i hjemmen siden skolestart senest høsten 2015(sykdom) men det er ikke det jeg skal snakke om nå.. sist høst begynte det en ny gutt i klassen og jeg ble sykt forelska i ham og fortsatt er, på ett punkt fant han ut at æ likte ham siden bestevenninna mi sa det , han begynte å klemme og henge på meg osv og jeg hadde aldri følt meg bedre siden det kom dødelig kreft i familien min, (tror og den perioden hadde endt annerledes hvis han ikke hadde vært der, jeg var veldig depressiv ig selvskadet meg bigtime på lårene i den perioden og litt på armen i skjul, og hvis han ikke hadde "vært" der da hadde jeg nok endt opp med å ta selvmord..) men etterhvert bare stakk han og nesten ikke snakket til meg, han hoppa på andre jenter å "playa" med deres ffølelser og, og nå om tiden er han skikkelig negativ mot meg og jeg lurer på hvorfor, samt etter æ sa æ likte han til en anna bff så har ho klengt på ham og det er ikke veldig gøy... hvorfor...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 Uff, dette hørtes veldig skadelig ut for deg siden du allerede sliter med mye fra før av. Jeg forstår godt at dette kan være vanskelig. 

Det var egentlig ingen tydelig spørsmål som jeg kunne se fra det du sendte inn. Da tenker jeg bare at jeg kommenterer og gir råd på noe av det du skrev. 

Først så vil jeg bare si at denne gutten virker om en rundbrenner og ikke som en lojal, stabil kar, hvilket er det du burde ha i livet ditt. Jeg vet det gjør vondt nå, men han er ikke noe å spare på. Jeg skjønner godt hvor lett det er å holde fast i ting i livet som gir deg en bra følelse, når du føler at du er på bunnen og at du ikke har noe å leve for. Sånne mennesker- som kommer inn i livet ditt og drar deg inn- er egentlig kjempe skadelig for mennesker som sliter mye. 

Ikke misforstå- de kan være flotte mennesker og gi deg gode følelser- men mennesker som lar deg bli avhengige av dem for at du skal kunne føle deg glad er aldri helt bra, fordi de kan jo finne på å dra fra deg.  

Det å være fullstendig avhengig av noen på denne måten er nok ikke lurt.

 Det ekle med det hele er at andre mennesker kan ikke redde deg. De kan være der for deg, og gi deg masse støtte for å hjelpe deg, men på slutten av dagen så er det din indre styrke som kommer til å redde deg. Det at han fikk deg til å bli avhengig av han, bare for å dra til andre jenter er ekstremt dårlig gjort. Jeg vet det er vanskelig å tenke slik, men du er bedre uten han. Jo lengre han hadde blitt, jo mer hadde det gjort vondt når han hadde dratt. Og det virker jo som om han hadde dratt på et eller annet tidspunkt uansett. Hvis du klarer å tenke på det sånn, så blir det bittelitt lettere. 

Og hvis din bestevenn vet at du liker han, og hun henger rundt han, så er det heller ikke så greit. Her kan du velge om du vil snakke med hun om det på en moden og ordentlig måte, eller om du skal la det være og håpe at venninnen din respekterer deres vennskap og dine følelser for han og ikke prøver seg på han. 

Til slutt så vil jeg bare si noe som jeg vet er utrolig vanskelig å ta til seg, men som er noe som du burde høre og som burde repeteres. Det kommer til å bli bedre enn det er nå. Det kan jeg garantere deg. Håper situasjonen med gutten bedrer seg snart. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser