Hopp til hovedinnholdet

Min bestevenninne har kuttet meg ut og er ufin mot meg etter en krangel vi hadde. Jeg har grått hver dag i 2 mndr. og klarer ikke å gå på skoen. Har slitt med depresjon i 4 år tidligere. Hvordan komme meg videre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I slutten av januar så hadde jeg en slags krangel med bestevennen min, la oss kalle hun X. Og jeg prøvde å si unnskyld og alt det der, for hun mente tydeligvis alt var min feil (hun var sur pga jeg snakket om en gutt som er bestevennen min for mye, men så snakker hun mye mer om alle slags gutter uten at jeg klager). Men uansett hun sa det var greit og vi hadde ordnet opp. Men vi har ikke snakket sammen på ca. 2 måneder, og vil virkelig ha 0 kontakt med meg. Hun kalte meg dum og en unge som forstår ingenting. Og det såret meg virkelig, jeg har grått hver dag i ca. 2 måneder pga at bestevennen min som skulle alltid være der for meg bare droppa meg, jeg pleier vanligvis aldri å gråte. Men nå gråter jeg av hver minste ting, noen ganger takler jeg ingenting. Jeg klarer ikke å gå på skolen, eller noe. Og nylig sa hun at livet mitt var kødd, jeg har aldri fortalt henne at jeg har slitt med depresjon i 4 år, ingen vet det. Jeg bare lurer på hvordan jeg skal komme meg videre og bli glad igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg skjønner at dette med venninnen ditt har gått hardt inn på deg. Du beskriver at du er fryktelig lei deg og gråter hver dag og ikke kommer deg på skolen.
Du forteller også at du har slitt med depresjon i 4 år tidligere.

Hvilke hjelp fikk du den gang? Kan du oppsøke den eller de som hjalp deg da du var deprimert?

Foreldrene dine kan kanskje hjelpe deg til å få snakket med lærer eller rektor på skolen, slik at du får fortalt hvordan du har det. Skolen skal bidra til at barn har det bra på skolen. De kan hjelpe deg å få snakket ut med din venninne som du føler sviktet deg.

Om du ikke lykkes med å få venninnen din tilbake, så kan du kanskje finne noen andre du kan være sammen med? 

Ellers synes jeg at du skal oppsøke helsesøster på skolen. Hun er vant til å snakke med ungdommer som strever med følelser og tanker.

Hun kan også hjelpe deg med gode verktøy som viser hvordan du best kan hjelpe deg selv i en slik situasjon.

Jeg legger også ved noen artikler som du kan lese og som kan hjelpe deg videre.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Har du vært deppa eller bekymret den siste måneden?

Snakk med noen om tunge tanker - eller prøv litt selvhjelp for å se hva du kan gjøre selv.

Gå til vote

Zelda om selvhjelp

zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Det er ikke alltid man vil eller det er så alvorlig at man må snakke med noen om vanskelige ting. Vi har mange tips til selvhjelp sm kan være gode å få med seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser