Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli mindre irritert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger hjelp, tror det er noe galt med meg. I de siste ukene har jeg blitt mere og mere irritert på grunn av ingenting. Små ting irriterer meg, som da ting tar for lang tid, eller at noen i det hele tatt snakker til meg da jeg ikke vil det. Foreldre eller venner spiller ingen rolle, blir irritert uansett, hvertfall da de ikke lar meg være alene, fordi de tror det har skjedd noe. Da jeg sier sannheten, at det ikke har skjedd noe, så tror de ikke på meg, og jeg blir enda mere irritert. Det er et stort problem, og jeg trenger virkelig å vite hvordan jeg kan få hjelp. Det er ikke noe gøy å gå rundt å være sur, sing og irritert, samtidig som jeg sprer alt det negative til andre. Takk for svar på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I perioder så er det vanlig å ha en litt lavere terskel for å bli irritert og sinna enn man vanligvis har. Da kan det bli slik at en hisser seg opp og blir irritert over ting en vanligvis ikke reagerer på. Det vil si at du kanskje tåler litt mindre nå enn du normalt gjør og at det fører til at du blir irritert og sinna.

I puberteten er det mye som skjer i kroppen og humøret svinger. Jeg legger en artikkel under svaret om hvordan du kan lære deg å mestre sinne ditt og en artikkel om hva som skjer i puberteten som du kan lese.

Det er bra at du ønsker å ta tak i sinne ditt på alvor og gjøre noen med det slik at du får det bedre!

Ønsker deg lykke til!


 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert