Hopp til hovedinnholdet

Er mye for meg selv og strever med angst. Vennene mine er veldig opptatt og mamma forstår meg ikke. Hun kjefter og ber meg slutte å sutre. Har ikke lyst til å si det til noen på skolen eller hjemme.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hater meg selv, og er ofte mye for meg selv etter skolen for alle vennene mine er opptatt hver dag. Jeg har egt lyst til å drepe meg selv. Jeg har også en angstlidelse så når jeg får anfall som jeg kaller det er det ikke noe viktig for mamma bare kjefter på meg at jeg må slutte å suttre. Hun tror jeg bare faker alt. Jeg hater å gråte foran folk så jeg har ikke lyst til å si det til noen på skolen eller hjemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no!

Jeg skjønner at du strever med angst og et dårlig selvbilde.

Du beskriver også at du er mye alene og at ingen egentlig skjønner hvordan du har det. Det er vondt å høre at heller ikke moren din prøver å forstå deg, men at hun bare avviser deg.

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du trenger fra noen som kan forstå hva du strever med og som har mulighet til å gi deg god hjelp.

Jeg foreslår at du kontakter helsesøster på skolen din og forteller henne det du har fortalt til ung.no.

Helsesøster har taushetsplikt og hun er vant til å hjelpe ungdommer som har det slik du beskriver. Hun kan også gi deg innsikt i hvordan du kan hjelpe deg selv på en god måte.

Jeg legger ved et par artikler som du også kan lese.  

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser