Hopp til hovedinnholdet

Jeg har oppmerksomhet- og konsentrasjonsvansker, husker dårlig og har vansker med å ordlegge meg. Hva burde jeg gjøre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 19 år som har vanskeligheter med å ta til meg informasjon og kunnskap, har litt konsentrasjonsvansker, som at hodet mitt /flyter/ av gårde hvis jeg f.eks skal følge med på skolen eller lese en bok. Jeg har også en utrolig dårlig hukommelse og vanskeligheter for å ordlegge meg, og bruker mye tid på å komme på ord. Dette plager meg og jeg føler meg mindre intelligent, noe som igjen har innvirkning på selvtilliten min og jeg blir raskt nervøs. Dette har vart over lengre tid, og jeg har aldri vært særlig skolesmart. Jeg har ikke gitt opp men har måttet lese ting nøye og grundig for å få det med meg, og har endt opp med halvveis karakterer. Selv har jeg lagt skylden på synet mitt, for jeg har følt at jeg har sett dårlig. Og i perioder når jeg har sett på tv, har jeg ikke klart å følge med i det hele tatt, for fokuset er blitt dratt til det som er rundt tv/';n. Er det en sammenheng mellom alle disse tingene og hva burde jeg gjøre? Fikk ikke plass til å skrive mer...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss her på ung.no. Jeg forstår godt at dette gjør livet litt vanskelig for deg og at vanskene dine går utover selvtilliten din. 

Du beskriver oppmerksomhet- og konsentrasjonsvansker, dårlig hukommelse og vansker med å ordlegge deg, som har plaget deg i lang tid og som ikke blitt noe bedre med tiden. Det kan være flere grunner til at du har det slik, og jeg har ikke svaret på hva det kan være, men jeg synes beskrivelsen din kan minne om en ADHD-tilstand. Derfor synes jeg du bør undersøke plagene dine nærmere slik at du kan få en bedre forståelse av hva du plages med og få det bedre i hverdagen din.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med fastlegen din og fortelle om vanskene dine. Jeg synes du beskriver det godt her, så du kan eventuelt ta med deg hva du har skrevet til oss og lese opp for legen. Legen kan henvise deg til DPS for en utredning ift. det som kalles ADHD. Jeg legger ved en artikkel om ADHD, som kan være fint for deg å ta en titt på. 

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser