Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ADHD og trenger hjelp fordi jeg sårer mine nærmeste.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger hjelp og det fort! Jeg har ADHD utredet i Mai 2016 Jeg har mange vanskligheter noe som gjør at jeg sårer de nermeste fordi jeg ikke kan formulere ting riktig, hakker på folk hele tia og blir fort sinna.. jeg har ikke gått på medesin på en stund for jeg har akk fårr innvilget stratera på blå resept. Da ritalin ikke har virkning mer. Men uansett probleme jeg har har ikke vert før. Jeg sier ting feil og sårer folk for å så bli forbanna enten på dem fordi de ikke forstår eller på meg selv fordi jeg er dum.. Er det noe form for kurs jeg kan gå på for å få hjelp med dette. Og kan jeg få det dekt. Jeg har nå klart og ødlegge forholde mellom meg og pappa, noe som var litt hans feil også. Han har også ADD så han er ikke flink på dette selv og nå er forholde ødlagt og jeg er leimeg.. Håper på fort svar Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til ung.no!

Du forteller at du har ADHD og at du sliter med forholdet til de som er rundt deg. Du skriver at du sier ting feil, slik at andre blir såret. Du blir sint fordide ikke forstår deg, og du blir sint på deg selv fordi du føler deg dum. Du sier at du på grunn av dette har ødelagt forholdet til din far, selv om han også har sin del av skylda for at det er som det er. Du er lei deg, og spør om det finnes noe kurs eller lignende som du kan gå på for å få hjelp.

Ut fra det du skriver, er det ikke vanskelig å forstå at du har det tøft! Jeg vet ikke om det finnes noe kurs eller lignende som du kan gå på for å få det bedre. Har du en helsestasjon for ungdom i nærheten der du kan spørre om dette, eller kanskje kan du spørre fastlegen din? Jeg tenker at det er viktig at du får snakke med noen som har kunnskaper om ADHD og om det du sliter med. Du kan be fastlegen din om å bli henvist til den psykiske helsetjenesten i kommunen der du bor, kanskje kan du få tilbud om samtale med psykolog eller med psykiatrisk sykepleier?

Det finnes også en forening for mennesker med ADHD, der du kan få hjelp. Kanskje finnes den der du bor? Du finner link til denne i vedlagte artikkel.

Du skriver at du har brukt Ritalin, men at dette har sluttet å virke. Nå skal du begynne på annen medisin, og situasjonen din kan kanskje bli bedre dersom den nye medisinen virker som den skal.

Jeg synes du skal ta kontakt med din far og prøve å få et ok forhold til han igjen. Fortell at du er lei deg for det som har skjedd, og at du ønsker at dere skal ha det bra sammen.

Håper du finner litt hjelp i dette svaret. Jeg ønsker deg alt godt, og lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser