Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten har slått opp og bestevennen min har sluttet å snakke med meg. Vil ikke snakke med familien min. Føler meg alene og har ingen å snakke med. Hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er et menneske som føler at jeg jeg ikke har noen å snakke med.... jeg hadde eksen min men ja... han slo opp for sånn 2 ig en halv uke siden... og bestevennen min var mer familie for meg en min egen familie men hun sluttet plutselig og snakke med meg for 3 uker siden. Jeg har grått meg i søvn vær natt i 4 uker og spiser nesten ingenting, jeg føler med alene og vil ikke snakke med foreldrene mine om det... har dere noen tips? Vær så snill og svar fort...<3-️lig hilsen en som ikke har det så bra

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så vondt å høre hvordan du har det. Å miste både kjæresten og bestevennen på samme tid, uten å helt skjønne hva som skjer, må være veldig vondt.

I en slik situasjon er du i en krise og trenger absolutt å snakke med noen. Jeg forstår deg slik at du ikke ønsker å snakke med foreldrene dine. Er du redd for at de ikke vil trøste deg eller forsøke å forstå deg? Hvem har du tidligere snakket med når du har vært lei deg? Er det noen andre i familien som du har tillit til og som kan hjelpe deg?

Når du får dette svaret, er det påskeferie for mange og kanskje ikke så lett å få tak i fagpersoner som kan hjelpe deg.

Jeg anbefaler deg likevel å prøve å undersøke om helsesøster er på helsestasjonen eller om Helsestasjon for ungdom er åpent, slik at du kan be om en samtale. Kanskje finnes det en psykisk helsetjeneste i kommunen din? Kommunenes hjemmesider har gjerne opplysninger om åpningstider.

Ikke vær redd for å ta kontakt om du ikke vet hvordan du skal fortelle hvordan du har det. De vil hjelpe deg til å få frem det du strever med.

Prøv ellers å spise jevnlig, selv om du ikke er sulten. Det bidrar til at du ikke vil føle deg så sliten. Kom deg også ut litt, enten å gå tur eller ta en joggetur. Det er lettere å tenke gode løsninger når man kommer ut i frisk luft.

Jeg legger også ved et par artikler du kan lese.

Lykke til! Håper du får god hjelp!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser