Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa ble skilt for 2 år siden og hun fikk ny kjæreste rett etterpå. Jeg hater ham. Jeg hater livet mitt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei mamma og pappa ble skilt for 2 år siden og hun fikk ny kjæreste rett etterpå. Jeg hater ham. Han drikker mye og drar på byen hele tiden. Han har blitt kastet ut 3 ganger å kommrt tilbake. De fleste gangene har politiet vært innvolvert. I januar kom han tilbake og jeg ble sint men sa ingenting til mamma. Senere sa jeg til han hva jeg mener om han og mamma og han ble sint. Mamma kastet han ut og sa det var siste gang og jeg trodde på henne. Jeg følte meg bedre etter at han dro. Idag skulle jeg innom hjemme hos mamma for å hente vottene og lua mi og så at han var der. Jeg tok vottene og lua og stakk. Jeg hater mamma og kjæresten. Etter andre gangen han ble kastet ut fant jeg ut at han har Bipolar Lidelse. Jeg hater livet mitt så mye at det går utover andre personer og ting. Jeg orker ikke mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år


Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det etter at dine foreldre ble skilt og at moren din har fått ny kjæreste.

Det er ikke din skyld at det har blitt slik!

Jeg kan forstå at du er sint!

Det å oppleve at foreldrene skiller seg kan være en traumatisk hendelse i seg selv fordi det som skal være trygt og godt går i oppløsning. Det kan gjøre at man blir mye lei seg og trist i tillegg til at man skal forsøke å venne seg til en ny tilværelse med to hjem.

Det høres ut som moren din og kjæresten hennes har et turbulent forhold. Det kan forstås på en måte ut fra den lidelsen han har. Det å være bipolar er krevende fordi humør og dagsform kan svinge veldig mye. Det kan være at moren din ser en side hos han som er veldig bra - for alle har gode sier. Sykdommen kan gjøre at man endrer seg og det å drikke er en måte mange løser sykdommen på, dessverre.

Uansett så er det alvorlig for deg det du opplever og jeg tenker at det du sier og det du opplever skal bli hørt og imøtekommet!

Du har sagt fra til moren din og det er bra. Det kan imidlertid forstås som at hun likevel treffer han når du ikke er der. Dette gjør deg sint og skuffet og det forstår jeg.

Jeg anbefaler deg å snakke mer med henne om hvordan dette påvirker deg - at du blir sint og at det går utover flere rundt deg.

Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111- der har du noen å snakke med når du trenger det.

Det finnes ulike instanser man kan snakke med som familie, som f eks familievernkontor. Det kan hende at det hadde hjulpet dere å henvende dere dit.

Det du kan gjøre er å snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Det å få støtte og noen å snakke med om det du har opplevd kan gjøre at du får det bedre og at du får bedre oversikt over sinne ditt.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje det er noe du kan kjenne deg igjen i der?

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg og god påske:)

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være manisk?

Glad og trist maske (colourbox.com)

Det er vanlig at humøret svinger og at det går opp og ned i livet. Energien kan variere, man kan være trist en stund og så bli glad igjen uten at er det samme som å ha en bipolar lidelse. Diagnosen bipolar lidelse (tidligere kalt manisk-depressiv) er ganske uvanlig.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol